Nieuws

OPPO stopt ontwikkeling vouwbare smartphones

OPPO Find N3
© OPPO
Smartphonefabrikant OPPO wil naar verluidt stoppen met de ontwikkeling van vouwbare telefoons. Ook zusterbedrijf Vivo denkt eraan uit het segment te stappen.

OPPO betrad in 2021 de markt voor vouwbare smartphones met de Find N, een directe concurrent van Samsungs Galaxy Z Fold. Later volgde de Find N2 Flip, die meer weg had van de Galaxy Z Flip. Twee jaar na de release van de Find N zou de Find N2 Flip als eerste vouwbare OPPO-telefoon naar Europa komen. De Find N3, later in 2023 uitgebracht, verscheen via dochtermerk OnePlus in Europa, aangezien OPPO die zelf niet uitbracht (de Find N3 en OnePlus Open zijn identiek).

De toekomst van OPPO’s vouwbare telefoons is echter onzeker. De Zuid-Koreaanse krant Korea Economic Daily meldt dat OPPO later dit jaar zou willen stoppen met de ontwikkeling ervan. Zusterbedrijf Vivo zou dat ook van plan zijn.

Tegenvallende verkoopcijfers

De tegenvallende verkoopcijfers worden genoemd als reden voor deze beslissing. Het lijkt erop dat OPPO niet in staat was om marktleider Samsung te beconcurreren. Verkoopcijfers over OPPO’s en Vivo’s vouwbare segmenten zijn niet bekend, waardoor het moeilijk te beoordelen is of ze daadwerkelijk ver achterlopen of simpelweg hogere verkoopaantallen hadden verwacht.

Uitgelicht artikel OPPO Find N3 OPPO lanceert Chinese OnePlus Open

Samsung behoudt leidende positie

Toen OPPO de vouwbare markt betrad, was het al duidelijk dat het moeilijk zou zijn om Samsung te evenaren. Het Zuid-Koreaanse merk lanceerde in 2019 zijn eerste Galaxy-foldable en is sindsdien marktleider. Echter, steeds meer concurrenten duiken op. Motorola heeft de Razr-serie, Google bracht vorig jaar zijn eerste Pixel-foldable uit en ex-Huawei-dochter Honor timmert ook aan de weg met foldables.

Nu steeds meer fabrikanten zich op vouwbare telefoons richten, is het de vraag of Samsung zijn leidende positie kan vasthouden. Apple zou die positie wel eens kunnen bedreigen met zijn vouwbare iPhones, waarvan de eerste generatie in 2026 of 2027 zou verschijnen, volgens geruchten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business