Nieuws

Microsoft dwingt Windows 11 23H2-update op alle pc’s af

windows 11 22H2
Microsoft is gestart met het geforceerd installeren van de Windows 11 23H2-update. Gebruikers op versie 22H2 moeten hun pc bijwerken bij het afsluiten of als ze hun pc herstarten.

Gebruikers van Windows 11 konden tot voor kort de update naar Windows 11 23H2 negeren. 22H2, de voorgaande update, bleef ook steeds updates ontvangen. Daar komt eind februari verandering in, wat betreft beveiligingsupdates. Microsoft stapt daarom over op een andere tactiek: dwang. Op een supportpagina licht het toe dat de geforceerde uitrol van Windows 11-versie 23H2 van start is.

Gebruikers hoeven hier zelf niets voor te doen: Microsoft installeert de update automatisch op hun pc. Nadien hoeft men alleen nog een herstart uit te voeren om de installatie af te ronden. Gelukkig is ook dat proces in enkele minuten afgerond. In tegenstelling tot sommige grotere platformupdates is de herstart voor 23H2 zo afgerond.

Microsoft zegt alleen systemen te updaten waarop dit ‘zonder problemen’ kan. Hiervoor gebruikt de softwaregigant naar eigen zeggen een Machine Learning-model. Als dat model bepaalt dat het updaten mogelijk een risico op bugs oplevert, wordt de installatie uitgesteld. In de overige gevallen start Microsoft de installatie van zijn meest recente platformupdate. In de tussentijd kan men zelf de update blijven installeren via het Windows Update-tabblad in het instellingen-menu.

Geen compatibiliteitsproblemen

Er mogen in principe geen compatibiliteitsproblemen zijn. Dat gaf Microsoft te kennen voordat het de uitrol van Windows 11 23H2 aftrapte. De broncode bleef namelijk gelijk: hierdoor zouden alle Windows-pc’s met 22H2 probleemloos moeten kunnen overstappen naar 23H2.

De komst van Copilot is wellicht nog de belangrijkste wijziging van versie 23H2. Belangrijker is dat de update je systeem langer veilig houdt. Versie 22H2 verliest eind deze maand zijn beveiligingsupdates. Wel blijft 22H2 voorlopig nog feature-updates ontvangen – dat loopt door tot oktober 2024.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business