Nieuws

Batterijen iPhone 15 gaan veel langer mee dan gedacht

iPhone 15
© Unsplash / Yuheng Ouyang
Batterijen in de iPhone 15-serie gaan langer mee dan gedacht. Apple zegt dat de accu's 80% van hun capaciteit behouden na 1.000 laadcycli.

Lithium-ion-batterijen verliezen doorgaans 20% van hun laadcapaciteit na 500 laadcycli. Fabrikanten van batterijen proberen die slijtage echter steeds verder terug te dringen. Die innovatiekracht is ook te zien bij high-end smartphones. Fabrikanten als OnePlus claimen al eens dat hun batterijen tot 1.600 laadcycli kunnen weerstaan voordat ze 20% van hun batterijcapaciteit hebben verloren. Apple is duidelijk nog niet zo ver, maar komt wel stilaan in de buurt: de iPhone 15 zou namelijk pas na 1.000 laadcycli 20% van zijn capaciteit hebben verloren. Dit is een verdubbeling van de waarde die het bedrijf noemde in september 2023, bij de lancering.

Toen noemde Apple nog dat de batterijen in zijn iPhone 15-serie bij 500 cycli (een cyclus is volledig op- en ontladen) die drempel zouden bereiken. Rigoureus onderzoek wijst echter uit dat er net wat meer leven zit in de accu, meldt Apple aan 9to5Mac. Volgens Cupertino is de verbetering te wijten aan verbeterde batterijtechnieken, waaronder optimalisaties aan het stroombeheer.

Momenteel geldt de gewijzigde drempel enkel voor de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max. Voor oudere toestellen blijft de grenswaarde steken op 500 cycli. Wel wordt er onderzocht of de batterijen van oudere iPhones ook langer meegaan. Welke modellen er in onderzoek zijn, laat de fabrikant in het midden. We vermoeden dat in ieder geval de iPhone 14-serie aan de beurt komt.

Batterijgezondheid in iOS 17.4

De berichtgeving over de verhoogde drempel volgt op nieuwe grenswaarden in iOS 17.4. Daarin verklapte Apple al dat de batterijen in de iPhone 15 langer meegaan. Nieuw in iOS 17.4 is ook dat Apple meer context geeft bij je batterijgezondheid. In het Batterij-tabblad zie je voortaan direct de staat van je batterij in de vorm van een graadmeter zoals “Normaal”. Klik je op het batterijgezondheid-tabblad, dan komt daarin ook een percentage naar boven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business