Nieuws

Bankingapp Revolut introduceert robotadviseur voor beleggingen

Beeld: Revolut
Revolut breidt zijn aanbod vandaag uit met een Robo-Advisor. Deze nieuwe service helpt klanten om te beleggen in een gediversifieerde portefeuille zonder dat er daar tijd en ervaring voor nodig is.

De Robo-Advisor van Revolut start met het beoordelen van de risicotolerantie en de financiële doelstellingen van jou als klant. Dit gebeurt aan de hand van een vragenlijst zoals je deze ook bij traditionele banken krijgt voorgelegd wanneer je start met beleggen. Op basis van je antwoorden stelt de Robo-Advisor vervolgens een gediversifieerde en gepersonaliseerde portefeuille samen. Wanneer je als klant geld stort op zijn portefeuille, belegt de Robo-Advisor dit automatisch in de markt. De service bewaakt en beheert vervolgens voortdurend je portefeuille.

Beeld: Revolut

Kosten en voordelen

Het minimale beleggingsbedrag om toegang te krijgen tot Robo-Advisor is € 100. Revolut hanteert een jaarlijkse beheervergoeding van 0,75% van de portefeuillewaarde, die maandelijks in rekening gebracht wordt. Klanten kunnen periodieke overschrijvingen instellen naar hun Robo-Advisor-portefeuille om deze geleidelijk aan te vergroten en de impact van prijsvolatiliteit op korte termijn te verminderen.

De Robo-Advisor herbalanceert automatisch de portefeuilles van klanten op basis van de prestaties van de activa in de portefeuille. Zo zorgt de robotadviseur ervoor dat de portefeuille van de klant altijd in lijn is met zijn of haar risicoprofiel.

We zijn enthousiast om een Robo-Advisor toe te voegen aan ons assortiment van vermogens- en handelsproducten. We weten dat veel van onze klanten geen tijd hebben om een portefeuille te beheren of te beleggen in individuele effecten. 53% van de klanten die we vorig jaar hebben ondervraagd gaf zelfs aan dat ze gewoon niet weten waar ze moeten beginnen als het op beleggen aankomt. Om beleggen toegankelijker te maken, willen we onze klanten een gepersonaliseerde en stressvrije oplossing bieden om hun geld voor hen te laten werken. We zijn nu actief bezig om het aanbod van beleggingsmogelijkheden via onze Robo-Advisor uit te breiden en om nog meer tools voor financiële planning te integreren”, aldus Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (EER).

De robotadviseur voor beleggers is niet de enige aankondiging die Revolut deze maand deed. Vorige week introduceerde de bankingapp ook al een betaalterminal voor zakelijke gebruikers en lanceerde het een gratis wereldwijde eSim service voor klanten in het Verenigd Koninkrijk, die later ook in België verwacht wordt. Belgische IBAN-rekeningnummers zijn ook weldra beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business