Nieuws

Google Gemini arriveert in Berichten-app op Android

Android-logo 2023
© Google
Een negental nieuwe Android-functies moeten je helpen productiever te blijven op Android. Een van de nieuwe features is de komst van de Gemini-chatbot naar de Berichten-app.

Google kondigt maandag aan de uitrol te starten van negen nieuwe Android-functies. Met de nieuwe features moet het gebruik van je smartphone en smartwatch een stuk productiever worden, zo klinkt het. Zoals gebruikelijk speelt ook AI een rol in de verbeteringen voor het mobiele OS.

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen die vanaf eind februari beschikbaar komen op Android:

1. Google Gemini in de Berichten-app

Mogelijk de belangrijkste vernieuwing is de komst van de Gemini-chatbot naar de Berichten-app. De Gemini-chatbot kan onder meer conceptberichten schrijven, afspraken inplannen en met je brainstormen. Ook kunnen gebruikers volgens Google een leuk gesprek voeren met de AI-chatbot, zonder de chatdienst te moeten verlaten.

2. AI arriveert op Android Auto

Het is niet de eerste keer dat we horen over AI in Android Auto. Eerder kwam de AI beschikbaar op Samsung-telefoons in de Galaxy S24-serie. Nu kunnen alle Android-gebruikers genieten van AI in het automotive OS. AI in AA kan lange teksten of drukke groepschats automatisch samenvatten terwijl je aan het rijden bent. Ook worden er relevante antwoorden en acties voorgesteld, zodat je tijdens het rijden makkelijker berichten kan sturen, je aankomsttijd (ETA) kan delen en een telefoongesprek kan starten.

3. Spotify Connect in output switcher

Na de update kan je de output switcher van Android op het startscherm ook Spotify Connect-apparaten weergeven. Zodoende hoef je de Spotify-app niet meer te openen om muziek van de streamingsdienst naar Connect-apparaten te streamen. Tot op heden was dit enkel mogelijk voor YouTube Music.

4. Google Wallet op Wear OS

Wallet op Wear OS krijgt een update met ondersteuning voor vlucht- en concerttickets. Die kan je dus ook direct op je pols laten zien. Ook lidmaatschapskaarten en andere passen zijn vanaf nu beschikbaar in Wallet op Googles besturingssysteem voor wearables.

5. Openbaar vervoer in Maps op Wear OS

Google Maps op Wear OS wordt eveneens bijgewerkt. In de update voegt Google ondersteuning toe voor navigatie in het openbaar vervoer. Via Maps check je voortaan de vertrektijden van je bus, trein en andere vervoersmiddelen. Ook kan je een hele reis met het openbaar vervoer uitstippelen zonder dat je smartphone daarbij uit je broekzak gehaald hoeft te worden.

Uitgelicht artikel Android-logo Google maakt webbrowsen op Android een pak veiliger

Uitrol als bètafuncties

Google zegt de nieuwe Android-features deze week uit te rollen als OS-updates. Voorlopig is de Gemini-chatbot in Berichten alleen beschikbaar als bètaversie en ook alleen in het Engels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business