Nieuws

Microsoft Surface Pro 7 verliest software-ondersteuning

Microsoft Surface Pro 7
© Microsoft
Microsoft is gestopt met de software-ondersteuning voor de Surface Pro 7. De laptop blijft uiteraard wel Windows-updates ontvangen, maar geen nieuwe drivers.

Microsoft bracht de Surface Pro 7 in 2019 op de markt en kondigde toen aan de laptop tot en met 28 februari 2024 te ondersteunen met firmware-updates. Die updatetermijn is nu verstreken. De laptop blijft overigens wel Windows-updates ontvangen zolang de hardware dat aankan.

Gebruikers kunnen de laptop zodoende veilig blijven gebruiken: bugs in Windows worden nog steeds gepatcht met apparaatonafhankelijke updates. Duiken er kwetsbaarheden op in de drivers of de bios-firmware, dan is het wellicht toch verstandig om te upgraden: Microsoft zal die naar alle waarschijnlijkheid niet meer oplossen.

Ondersteuning Surface Pro 7 Plus

Voor eigenaren van Microsofts Surface Pro 7 Plus verandert er overigens niets. Zij blijven volgens het Microsoft Learn-dashboard firmware-updates ontvangen tot en met 15 januari 2027. Gezien de Plus-versie pas in 2021 werd uitgebracht, is dat niet meteen verrassend. Ook de in 2021 gelanceerde Pro 8 houdt zijn software-ondersteuning tot en met 2027.

Aangepast updatebeleid

Microsoft werkt sinds 2021 met een aangepast updatebeleid. Surface-laptops die vóór 1 januari 2021 zijn uitgebracht, ontvangen minstens vier jaar lang driver- en firmware-updates. Vanaf 1 januari 2021 geldt een minimale ondersteuningstermijn van zes jaar, oftewel: laptops die in 2021 op de markt kwamen, moeten tot en met 2027 worden bijgewerkt.

Later dit jaar eindigt ook de software-ondersteuning voor de Laptop 3 (30 juli), Studio 2 (2 oktober), Laptop Go (13 oktober) en Go 2 (30 december).

Introductie Surface Pro 10

Voor eigenaren van de Surface Pro 7 staat er mogelijk wel een stevige opvolger in de startschoenen. Later dit jaar zou Microsoft namelijk de Surface Pro 10 introduceren. Met die laptop focust de fabrikant zich volledig op AI. Ook komt de laptop mogelijk met een Snapdragon X Elite-processor – waarmee ze dan weer de ARM-toekomst van Windows willen inluiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business