Samsung Galaxy Ring werkt niet met iPhones

Samsung Galaxy Ring
© Samsung
Samsung heeft bevestigd dat de Galaxy Ring niet werkt met iPhones en iPads. Samsung hoopt dat de slimme ring consumenten kan overhalen naar een Android-telefoon over te stappen.

Samsung onthulde de Galaxy Ring tijdens de MWC in Barcelona. De slimme ring is het nieuwste wapen in Samsungs gezondheidsarsenaal. Voorlopig hoef je de ring nog niet in de winkels te verwachten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf werkt nog volop aan het ontwerp en ook de interne hardware is nog niet definitief. Vast staat dat de Samsung Galaxy Ring een “lange batterijduur” gaat bieden, wat inhoudt dat de batterij meer dan enkele dagen meegaat.

Tijdens de MWC in Barcelona gaf Samsungs Vice President Dr. Hon Pak alvast wat functies van de ring prijs. Slaapmetingen zijn een van de hoogtepunten. De Galaxy Ring kan allerlei metingen uitvoeren terwijl je slaapt. Zo meet hij continu je hartslag, analyseert hij je bewegingen en bekijkt hij hoelang het duurt voordat je in slaap valt. Die informatie gebruikt de ring ook om je vitaliteitsscore te bepalen. Aan de hand van die score kan je bijvoorbeeld afleiden of je weer fit bent om een sportactiviteit te plannen. Ben je heel moe, dan komt dat ook terug in die score.

Niet voor iOS-gebruikers

Het formaat en de mogelijkheden van de ring trekken veel bekijks. Voor iOS-gebruikers blijft het voorlopig bij bewonderen: de Galaxy Ring werkt niet met iOS. Dat heeft Hon Pak bevestigd: “We erkennen de iOS/Android-uitdaging en hopen uiteindelijk dat onze apparaten van een dusdanig kaliber zijn dat mensen bereid zullen zijn om over te stappen.”

Met andere woorden: als je de accessoire wilt gebruiken, zul je een Android-toestel moeten nemen. Het maakt dan overigens niet uit of het een Samsung-telefoon is. De slimme ring werkt vermoedelijk samen met de Galaxy Wearable-app, en die is beschikbaar op alle Android-telefoons. Hoewel de aankondiging voor sommigen wellicht een tegenvaller is, is het eigenlijk geen verrassing. Samsung heeft de laatste jaren geen wearables meer uitgebracht die met iOS samenwerken.

Ook de recente Galaxy Buds kregen geen app-ondersteuning op iOS. Zoals met alle bluetoothoortjes kun je ze wel verbinden, maar voor software-updates en andere extra’s kun je niet zonder de app. Omgekeerd geldt overigens hetzelfde: Apple-wearables als de AirPods en Watch Series werken niet op Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business