Nieuws

6 nieuwe functies maken rijden met Waze veiliger

Waze
© iStock / vladispas
Of het gebruik van navigatie-apps zoals Waze achter het stuur veilig is? Daar bestaat discussie over. De laatste update moet het alleszins een pak veiliger maken om de applicatie te gebruiken.

Ongeveer een maand geleden kwam Waze al met een nieuwigheid. Rechtsonder het scherm verscheen toen plots een gevarendriehoek. Via die weg biedt de navigatie-app een handige en makkelijke manier om andere chauffeurs op de hoogte te houden van omstandigheden op de baan. Voorheen moesten gebruikers telkens meerdere menu’s doorlopen, waardoor de interactie met de telefoon veel langer duurt en dus ook gevaarlijker is.

Rondrijden als een local

Nu maakt Google de app op een andere manier veiliger. Met maar liefst 6 nieuwe functies wil Google de app heel wat gebruiksvriendelijker maken. Eén van die nieuwe functies helpt je met lastige rotondes. De weergave daarvan werd aangepast, zodat duidelijk is welke afslag je precies moet hebben. Gedaan met rondjes rijden, dus. De rotondefunctie rolt deze maand uit naar Android-gebruikers, terwijl iOS-gebruikers ze later dit jaar zien verschijnen.

Waze
© Google

De navigatie-app helpt gebruikers nu ook om snelheidsboetes te vermijden. Die functie werkt vrij simpel: Waze weet al waar er snelheidsbeperkingen van kracht zijn, maar zal je nu op voorhand vertellen dat je moet vertragen. Met een andere functie waarschuwt de app je voor scherpe bochten, verkeersdrempels en putten in de weg. Beide functies rollen deze maand uit naar Android- en iOS-gebruikers over de hele wereld.

Opgepast: hulpdiensten

Daarnaast zal Waze je ook beter waarschuwen over wat er nog gaat komen. Zo zit er een nieuwe functie in de app die je vertelt wanneer de hulpdiensten op de baan staan. Op die manier kan je bijvoorbeeld al van rijvak veranderen, zodat je niet vaststaat achter een brandweer- of ziekenwagen. Deze functie komt aanvankelijk niet naar België of Nederland, maar komt binnenkort wel naar “meer landen”.

Rijden en parkeren

Nog zo’n functie die meteen overeen beschikbaar komt, is de mogelijkheid om naar parkeerplek te zoeken in de app. Daar krijg je een samenvatting van hoe toegankelijk de parkeergarage is: kan je een wagen opladen en/of is de parkeergarage rolstoeltoegankelijk? De functie is beschikbaar voor een hele boel parkeergarages in grote Amerikaanse en Canadese steden. Of en wanneer de parkeerfunctie ook naar België komt, is niet geweten.

De zesde en laatste nieuwe Waze-functie maakt het mogelijk om routes met elkaar te vergelijken. Heb je een vaste route die je graag volgt, ook al is het niet de snelste? Die zal je binnenkort kunnen vergelijken met routes die het algoritme voorstelt. Op die manier kan je een weloverwogen keuze maken over welke weg je neemt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business