WhatsApp integreert stickertool in Android-app

WhatsApp
© iStock / stockcam
WhatsApp introduceert nu ook op Android de mogelijkheid om stickers te maken en te bewerken. Eerder kwam de stickertool al beschikbaar op iOS en in de webversie.

WhatsApp biedt gebruikers al jaren de mogelijkheid om stickers te maken, maar voorheen moest je hiervoor externe apps gebruiken. Met een update voor de iOS-versie werd begin dit jaar een stickertool in de chatdienst geïntegreerd. WaBetaInfo meldt dat de tool nu ook op weg is naar Android. Op dit moment wordt de stickertool getest in bètaversie 2.24.6.5 van WhatsApp voor Android. Wie deze bèta installeert, kan dus plots de mogelijkheid krijgen om stickers te maken en te bewerken.

Creëer je eigen stickers

De tool wordt momenteel getest onder een beperkte groep gebruikers. Zij zien een nieuwe “Creëer”-knop verschijnen in het sticker-tabblad van het toetsenbord. Ook kan men een sticker aanmaken bij het versturen van een afbeelding. Open daarvoor het overflow-menu en kies “Creëer sticker”.

Welke route je ook kiest, de bewerkingsmogelijkheden zijn hetzelfde. WhatsApp zal standaard een deel van de foto markeren, die je vervolgens naar wens kunt aanpassen. Het is ook mogelijk om tekst toe te voegen, op de sticker te tekenen en meerdere stickers samen te voegen.

Na het aanmaken van een sticker kan je deze ook naar wens aanpassen. Aansluitend kan de sticker in een pakket worden samengevoegd, die je weer met anderen kunt delen.

Uitrol van stickertool

De stickertool wordt dus nog getest in de bètaversie in de Play Store. Het duurt dan meestal nog enkele weken voordat iedereen erover kan beschikken. Voor iOS-gebruikers op iOS 17 en gebruikers van de webversie (via de browser) is de tool overigens al beschikbaar.

Vorige week kwam WhatsApp nog met visuele upgrades voor zowel Android als iOS. Op Android rolt de chatdienst enkele nieuwe icoontjes uit, terwijl op iOS de accentkleur is aangepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business