Nieuws

WhatsApp update: nieuwe kleurtjes op iOS & iconen op Android

WhatsApp
© iStock / Stockcam
WhatsApp introduceert verschillende visuele updates: een likje verf voor de iOS-app en nieuwe pictogrammen op Android.

WhatsApp blijft zijn software regelmatig updaten met nieuwe functies. Vandaag komen er twee updates voor de interface naar buiten. Op iOS krijgt de app een nieuw kleurenschema, en op Android krijgen bepaalde opties er vanaf nu een logo bij.

Groen kleurtje voor iOS

De app heeft zijn gebruikers verrast met een nieuwe groene accentkleur, die contrasteert met de originele blauwe interface op iOS. Volgens Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, heeft dit als doel de uitstraling van de app te vernieuwen en de gebruikerservaring te verbeteren. Niet iedere gebruiker is daar even gelukkig mee, volgens de reacties op twitter. Wanneer deze verandering precies uitrolt naar alle apparaten, is niet bekend.

Nieuwe iconen

Daarnaast rolt WhatsApp ook een verbeterde interface uit voor de bèta-versie van de app, dat meldt WABetaInfo. De nieuwste versie (2.24.5.19) bevat nieuwe icoontjes voor de overflowmenu’s. Deze pictogrammen dienen om de beschikbare acties duidelijker te onderscheiden. De uitrol van de pictogrammen blijft niet beperkt blijft tot één menu, maar strekt zich uit over verschillende tabbladen zoals Chats, Updates en Oproepen.

Whatsapp nieuwe icoontjes overflow menu
© WABetaInfo

WhatsApp rolt wel vaker updates uit voor de app. Sinds kort kan je zoeken op datum in je chats, worden foto’s standaard verstuurd in HD-kwaliteit en zijn er nieuwe opmaaktools voor berichten.

Uitgelicht artikel whatsapp WhatsApp gaat je profielfoto beter beschermen tegen misbruik

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business