Microsoft organiseert Surface-event op 21 maart

Surface Pro X
© Microsoft
Microsoft heeft een Surface- en Windows-evenement gepland voor 21 maart. Vermoedelijk onthult Microsoft tijdens dat event de nieuwe Surface Pro 10 en Surface Laptop 6.

Microsoft kondigt tijdens het Surface-evenement op 21 maart een “nieuw tijdperk van werken” aan. De elektronicagigant richt zich met dit evenement op zakelijke gebruikers. Verwacht wordt dat Microsoft nieuwe Surface-apparaten en een reeks AI-introducties voor Windows 11 presenteert.

AI-integratie in Windows 11

Deze maand kreeg Copilot toegang tot verschillende plug-ins voor Windows 11. Sinds vorige maand kan de AI-chatbot ook een hoop extra Windows-functies bedienen. Welke AI-functies Microsoft op 21 maart lanceert, is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om de “AI Explorer”, die alle acties die je uitvoert omzet in vindbare gegevens. De AI-tool zou ook context kunnen begrijpen, projecten helpen opstarten en bepaalde workflows vergemakkelijken. Om de AI-functies mogelijk te maken, zou Microsoft een geavanceerdere versie van Copilot lanceren, aldus Windows Central.

Nieuwe Surface-apparaten met AI-ondersteuning

Naast de introductie van nieuwe AI-systemen zet Microsoft vol in op “AI-pc’s”. Eerder dit jaar verschenen al de eerste Windows-pc’s die geschikt zijn voor AI. De softwaregigant zelf maakt daar ook werk van met zijn nieuwe Surface-laptops. Tijdens het evenement zou Microsoft in ieder geval de Surface Pro 10 en Surface Laptop 10 presenteren. Beide laptops beschikken over chips met AI-versnellers: Intel Core Ultra-processors en de Qualcomm Snapdragon X Elite, een ARM-gedreven chipset.

Varianten en beschikbaarheid

De Surface Pro 10 en Surface Laptop 10 komen beschikbaar in een Intel- en Qualcomm-variant. Verwacht wordt dat de Laptop 6 de grootste wijzigingen met zich meebrengt, met onder meer dunnere schermranden en haptische feedback in het touchpad. Voor de Surface Pro 10 zou er ook een oledvariant op de planning staan, die later in de lente wordt gelanceerd.

De Surface-apparaten worden naar verwachting vanaf april geleverd. De laptops met Intel-processors komen dan als eerste beschikbaar. De Qualcomm-varianten verschijnen pas vanaf juni in de winkels.

Let op, deze details zijn nog niet officieel bevestigd door Microsoft. Het bedrijf heeft vooralsnog enkel het evenement aangekondigd.

aicopilotmicrosoftmicrosoft surfaceWindowswindows 11

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals