Google Play Store kan weer meerdere apps tegelijk downloaden

Play Store
© Unsplash/Mika Baumeister
De Google Play Store kan binnenkort weer meerdere apps simultaan downloaden en installeren. Die functie werd enkele jaren geleden ook al eens aan de Play Store toegevoegd.

Bij het installeren van apps (en app-updates) in de Play Store valt één ding altijd op: ze worden één voor één gedownload en geïnstalleerd. Jaren geleden testte Google al de mogelijkheid om meerdere apps tegelijkertijd te installeren, zo blijkt uit meldingen op Reddit. Sindsdien leek Google de ontwikkeling van de functie te hebben gestaakt. Tot voor kort, tenminste: tipster AssembleDebug meldt via X dat er in recente Play Store-versies aanwijzingen te vinden zijn voor een terugkeer van de functie.

De tipster claimt de functie succesvol te hebben ingeschakeld op versie 40.0.13 van de Play Store. Na het activeren van de functie zou de appwinkel weer gelijktijdig apps downloaden en installeren. Voorlopig gelden er nog wel een aantal beperkingen. Zo werkt de parallelle installatie niet voor app-updates. Ook beperkt Google het aantal apps dat je tegelijkertijd kunt installeren. In de basis staat er een limiet van twee apps ingesteld, maar het lukte de tipster om dit naar vijf te verhogen.

Het is niet duidelijk of Google enkel experimenteert met het idee, of dat het daadwerkelijk van plan is om te gaan werken met simultane app-installaties. Gezien de functie al volledig lijkt te werken, mits je de ‘flags’ inschakelt, is de kans groot dat het niet bij experimenteren blijft.

Op afstand verwijderen

Google kwam vorig jaar nog met de mogelijkheid om apps op afstand te verwijderen. De optie werkt met Play Store-apps op “Auto, PC, Phone, TV en Wear”, liet de zoekgigant vorig jaar weten ten tijde van de aankondiging. Gebruikers kunnen daarvoor sinds versie 38.8 terecht in het tabblad “Apps en apparaat beheren”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business