Nieuws

Apple wil van AirPods Pro een hoorapparaat maken

AirPods Pro
© iStock / photoschmidt
Naar verluidt werkt Apple aan functie die van je AirPods Pro een hoorapparaat kan maken. Er is alleen een update voor nodig.

Volgens Apple-analist Mark Gurman moeten we in 2024 geen nieuwe AirPods verwachten. Tenminste, toch niet op hardwareniveau. Met software-updates zou Apple de draadloze oortjes echter flink bij kunnen werken. Een van de belangrijkste dingen die daarvoor op de planning staan is een nieuwe functie die van de Apple AirPods Pro een hoorapparaat maakt.

De functionaliteit maakt onderdeel uit van iOS 18. Dat besturingssysteem wordt tesamen met de iPhone 16 gelanceerd en zal je dus vanaf september op je telefoon kunnen installeren. Van wat er nu al bekend is, wordt iOS 18 een bijzonder grote update waarin veel verandert. Verwacht wordt bijvoorbeeld dat iOS 18 allerlei AI-functies en ondersteuning voor RCS-berichten met zich meebrengt. Dat het bedrijf meteen de AirPods Pro van een update voorziet, is echter onverwacht.

Functies om beter te horen

Hoe de hoorapparaatfunctie eruit zal zien of hoe ze precies zal werken, dat is momenteel nog onduidelijk. Apple biedt al wel verschillende instellingen die je beter doen horen. Zo kan je in de toegankelijkheidsinstellingen al “Conversatieboost” aanzetten. Die instelling zet het geluid van personen die voor je zitten een beetje luider. Met een functie als “Live Listen” kan je dan weer je iPhone of iPad als ontvanger instellen. Je krijgt dan te horen wat het toestel via de microfoon opvangt.

Het is dus onzeker wat de hoorapparaatfunctie precies zal doen. In hoeverre AirPods Pro mensen met gehoorverlies kunnen helpen zal dus nog moeten blijken. Bovendien is nog niet zeker of Apple de functie overal als ‘hoorapparaat’ op de markt mag zetten. Normaal gezien worden die toestellen namelijk voorgeschreven door medische specialisten en hoort er een meting bij. Dat is bij de AirPods Pro duidelijk niet het geval. In Amerika vormt dat geen obstakel om als ‘hoorapparaat’ verkocht te worden, maar in de EU mogelijk wel.

Ook hoortest op weg

Eerder lekte al uit dat Apple aan een gehoortest werkte. Ook die functie is voorbestemd voor de AirPods Pro en zou bij of kort na iOS 18 verschijnen. Wellicht staan de twee gehoorfuncties in verband met elkaar, en zal de gehoortest gevolgen hebben voor de hoorapparaatfunctie.

Uitgelicht artikel AirPods Elektroden in AirPods zouden binnenkort hersengolven kunnen lezen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business