Nieuws

Google houdt I/O-conferentie dit jaar op 14 mei

Google I/O
© Google
Tijdens de I/O-conferentie op 14 mei stelt Google wellicht nieuwe Pixel-toestellen voor, samen met enkele AI-functies.

Elk jaar houdt Google meerdere evenementen waarop het bedrijf nieuwe producten voorstelt. De afgelopen jaren is de I/O-conferentie uitgegroeid van een ontwikkelaarsgericht gebeuren tot een evenement voor Pixel-fans. Google bevestigde net de datum voor hun volgende I/O-conferentie: die zal op 14 mei van start gaan.

Puzzelspel

Dat het evenement ergens in mei plaats zou vinden, dat was zo goed als een zekerheid. Het Google-evenement is al enkele jaren een vaste waarde in die maand. Aanvankelijk deed het zoekmachinebedrijf nog lichtjes geheimzinnig over de datum: de lancering kwam eerst in de vorm van een puzzelspel met 15 levels. Wie die puzzels oplost, krijgt belangrijke data voor het Google-evenement te zien. Een vijftal uren later postte het ‘Google For Developers’-X-account de datum onverbloemd online.

Het is niet precies geweten wat de zoekmachinegigant wil gaan presenteren tijdens de conferentie. Zelf spreekt het over de “laatste producten en technologieën”. Afgelopen jaren bleek I/O het uitgelezen moment om budgettoestellen uit de Pixel a-reeks te lanceren. Dat zal deze keer waarschijnlijk ook zo zijn: Google bevestigde eerder al dat er een Pixel 8a op komst is, maar zei niets over een lanceringsdatum. Verwacht die dus tijdens de conferentie in mei.

Daarnaast zou Google twee andere Pixel-toestellen kunnen voorstellen. De Pixel Watch 3 zou deze keer in twee varianten beschikbaar zijn, waarvan één met een groter scherm. De Pixel Buds Pro 2 moeten dan weer een verbetering vormen op de originele Pixel Buds Pro-oortjes. Er wordt ook gesproken over een nieuwe vouwbare Pixel, al is het onduidelijk of die al ver genoeg staat voor een voorstelling op I/O.

Daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. Van oudsher is de conferentie gericht op ontwikkelaars, wat wil zeggen dat ook software de revue zal passeren. De kans is groot dat Google een aantal nieuwigheden voor Gemini in petto heeft.

Vooralsnog zal het echter vooral bij gissen blijven. Om te weten wat Google precies presenteert, zal je moeten wachten tot 14 mei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business