Nieuws

Configuratiescherm Windows 11 24H2 krijgt nieuwe opties

Windows 11
© Microsoft
Microsoft gaat het Configuratiescherm in Windows 11 een update geven. Zo komen er nieuwe instellingen die de Windows-ervaring moeten stroomlijnen.

Steeds meer features uit het traditionele Configuratiescherm verhuizen naar de modernere Settings-app van Windows 11. Update 24H2 belooft een verdere integratie in de vernieuwde plek voor instellingen, zo meldt Android Headlines. Het doel is om de toegankelijkheid en het gebruiksgemak te vergroten.

De ‘instellingen voor stroom, slaapstand en batterij’ worden uitgebreider. Naar verluidt zullen laptopgebruikers meer controle krijgen over hun energiemanagement, met meer gedetailleerde keuzeopties bij het sluiten van het laptopdeksel en bediening voor de power- en stand-byknoppen. Desktopgebruikers zullen na de Windows 11-update een lichtjes andere interface te zien krijgen.

Display-instellingen bijgewerkt

Daarnaast gaat Microsoft de Display-sectie binnen de instellingen onder handen nemen. Zo komen er meer opties voor kleurenbeheer in het nieuwe menu, terwijl die voorheen enkel terug te vinden waren in het klassieke Configuratiescherm. Het is de bedoeling om gebruikers een meer intuïtieve manier te bieden om kleurprofielen te beheren. Microsoft stroomlijnt ook de personalisatie van display-instellingen, al wordt dat onderdeel mogelijk later uitgerold.

Tot slot werd er in preview builds van Windows 11 24H2 nog een optie gespot voor het verwijderen van opslagpools. Tot nog toe moesten gebruikers steeds in het Configuratiescherm graven om tot bij die optie te komen. Na de update zit het netjes geïntegreerd in de Instellingen, waar alle aan opslag gerelateerde instellingen gebundeld worden.

Het lijkt er alleszins op dat het enigszins verouderde Configuratiescherm stilaan uitgefaseerd wordt. De vernieuwde instellingen zijn voorlopig enkel bruikbaar in de preview builds van Windows 11 24H2. Later dit jaar zal de update uitgerold worden naar alle gebruikers.

Uitgelicht artikel Microsoft Paint Windows Paint-update brengt verbeterde bewerkingstools

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business