Nieuws

Windows Paint-update brengt verbeterde bewerkingstools

Microsoft Paint
© Microsoft
Microsoft is gestart met de uitrol van verbeterde bewerkingstools voor de Windows Paint-app. Je kan bijvoorbeeld meer granulair het formaat van pennen en borstels aanpassen.

Microsoft Paint heeft het afgelopen jaar flink wat upgrades ondergaan. Zo ondersteunt de tool nu lagen en PNG-bestanden, heeft het een achtergrondverwijderaar én zelfs AI-tools gekregen. Wie de Paint-app opent, wordt immers verwelkomd door de DALL-E 3-integratie, waarmee je afbeeldingen kunt genereren. De softwaregigant komt nu wederom met een upgrade voor de bewerkingstools in versie 11.2402.32.0, die nu beschikbaar is voor Insider Canary- en Dev-gebruikers.

Zij kunnen voortaan gemakkelijker de dikte van pennen, borstels en de gum bepalen. Voorheen kon je enkel uit vooraf bepaalde formaten kiezen. Nu voegt Microsoft een schuifbalk toe om gebruikers meer vrijheid te geven. Dit kennen we al uit de Paint 3D-app, die Microsoft al een tijdje niet meer op je pc meelevert. Daarmee neemt de softwaregigant ook afscheid van de huidige limieten voor de tools.

Verbeteringen voor lagen

Microsoft introduceert ook enkele verbeteringen voor lagen. Het lagenpaneel in Paint biedt na de update bijvoorbeeld een achtergrondoptie. Je kunt deze gebruiken door het lagenpaneel te openen (Ctrl + Shift + B) en onderaan op de ‘Achtergrond’-tegel te klikken. Gebruikers kunnen vervolgens de kleur van het canvas bepalen. Indien gewenst kan de achtergrond ook volledig worden verborgen.

Microsoft Paint lagen
© Microsoft

Content kopiëren die in lagen staat wordt verder net iets makkelijker. Hiervoor houd je binnenkort de toetsencombinatie Ctrl + Shift + C ingedrukt. Paint kopieert dan ineens de content uit alle lagen. Ctrl + C blijft uiteraard beschikbaar om een specifiek beeldelement te kopiëren.

Momenteel zijn de vernieuwde tools enkel beschikbaar voor Insider Preview-gebruikers. Wanneer alle Paint-gebruikers de nieuwe tools kunnen gebruiken, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business