Nieuws

Microsoft rolt DALL-E 3 uit naar Paint

Microsoft Paint
Met DALL-E 3 is het mogelijk om beelden te generen in Paint. Je hoeft het systeem alleen maar te vragen wat je wil.

Ook wie grafisch niet zo sterk is kan binnenkort indrukwekkende creaties maken in Microsoft Paint. Een nieuwe AI-functie, waarmee Microsoft in feite DALL-E 3 in huis haalt, maakt het mogelijk om beeldmateriaal te genereren. Daarvoor hoef je als gebruiker alleen maar te beschrijven wat je precies wil zien, het AI-systeem doet de rest.

Dat er AI-functies naar Microsoft Paint zouden komen, dat stond al langer vast. Eerder introduceerde de Windows-fabrikant al een achtergrondverwijderaar, waardoor je plots afbeeldingen met een doorzichtige achtergrond kon maken. Het feit dat de functie slechts één knop van je verwijderd is en dus extreem gebruiksvriendelijk is, onderscheidt Paint van andere beeldbewerkingsprogramma’s als GIMP en Photoshop.

Uitgelicht artikel Microsoft Paint lagen Microsoft Paint komt met lagen en PNG-ondersteuning

Wie het Microsoft Paint-programma al een tijdje niet meer heeft opengedaan, staat wellicht te kijken van de vergelijking met Photoshop. De afgelopen paar maanden heeft Microsoft Paint omgevormd tot een steeds volwaardiger beeldbewerkingsprogramma: ondertussen heeft het ook ondersteuning voor het .png-bestandsformaat en om afbeeldingen in verschillende lagen te bewerken.

Cocreator

Nu voegt Microsoft de zogenaamde ‘Cocreator’ toe aan het aanbod. In feite gaat het om een DALL-E 3-integratie, die zijn resultaat rechtstreeks in Paint laat zien. De functie is al even beschikbaar voor Windows Insiders, bètatesters en ontwikkelaars, maar maakt nu zijn weg naar het grote publiek. De update rolt stilaan uit naar gebruikers. Eenmaal hij beschikbaar is, zou je een Cocreator-knop moeten zien in het lint, links naast de Lagen-knop.

Zie je die nieuwe functie niet staan? Zorg ervoor dat Paint en Windows bijgewerkt zijn naar de meest recente versie. Het kan bovendien zijn dat het programma je vraagt om aan te melden op een wachtlijst. Indien dat het geval is, kan je na enkele dagen op de wachtlijst toegang krijgen tot het AI-systeem. Wie niet kan wachten om beelden te maken met het AI-systeem kan een ChatGPT Plus-abonnement nemen. Met dat abonnement krijg je via de browser toegang tot DALL-E 3.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business