Nieuws

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024) is stilletjes onthuld

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024)
© Samsung
De Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024) is stilletjes uitgebracht in Roemenië. Het is nog niet duidelijk wanneer de tablet ook in België en Nederland beschikbaar komt.

Nadat Samsung in 2022 al een refresh van de Galaxy Tab S6 Lite introduceerde, is het tijd voor de tweede herintroductie. Samsung heeft de Galaxy Tab S6 Lite (2024) namelijk stilletjes in Roemenië uitgebracht. Net als in 2022 liet het Zuid-Koreaanse merk het ontwerp van de Galaxy Tab S6 Lite ongewijzigd. Ook ditmaal krijgt de tablet dus een aluminium behuizing.

Zelfs het 10,4-inch-lcdscherm van de Tab S6 Lite (2024) is gelijk aan zijn voorganger. Dat geldt ook voor de 7.040mAh-batterij, de meegeleverde S Pen en het opslaggeheugen. Standaard wordt de Tab S6 Lite (2024) geleverd met 4 GB RAM en 64 GB opslag. Later komt er ook een variant met 128 GB opslag en dezelfde 4 GB RAM.

De belangrijkste vernieuwing is de gekozen chipset. Samsung noemt op zijn website geen specifieke details over de chipset, maar vermoedelijk gaat het om de Exynos 1280 met een kloksnelheid van 2,4 GHz voor de snelste rekenkernen. Uiteraard draait de vernieuwde tablet ook op de laatste One UI-versie (6.1), gebaseerd op Android 14. Hoelang het toestel software-updates ontvangt, is nog niet bekend.

Beschikbaarheid in België

Vooralsnog verscheen de Galaxy Tab S6 Lite (2024) enkel op de Roemeense Samsung-website. Of, wanneer en tegen welke prijs de tablet in België en Nederland wordt aangeboden, is nog niet bekend. De Roemeense website noemt enkel het bestaan van de tablet. Het is goed mogelijk dat de verkoop pas over enkele dagen of weken definitief op gang komt.

Naast de genoemde opslagconfiguraties kunnen kopers nog kiezen tussen een Wi-Fi- of LTE-versie. Er zijn twee kleuropties: grijs en mintgroen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business