Samsung wekt stokoude Galaxy Tab-tablet tot leven

Samsung Galaxy Tab S6 Lite
© Samsung
Samsung zou binnenkort de Galaxy Tab S6 Lite (2024) lanceren. De eerste generatie van de Tab S6 Lite verscheen in 2020.

Daaropvolgend introduceerde Samsung in 2022 al een tweede generatie van de Galaxy Tab S6 Lite. Behalve een nieuwe chipset bleef de tablet toen ongewijzigd. Zelfs de opslagconfiguratie van de S6 Lite werd niet gewijzigd. Twee jaar later lijkt het wederom tijd voor een nieuwe Galaxy Tab S6-variant, de Tab S6 Lite (2024), zo meldt Roland Quandt.

Optisch is er alvast niets gewijzigd aan de relatief betaalbare tablet. Renders van Quandt tonen ons exact hetzelfde design als op de voorgaande S6 Lite-modellen, inclusief de metalen behuizing met één camera op de achterkant. Het 10,4-inch-lcdscherm van zijn voorgangers blijft eveneens behouden, met dezelfde Full HD-resolutie (2.000 x 1.200 pixels).

Exynos-chip uit de Galaxy A53

Intern is er wel één wijziging te vinden. Samsung kiest namelijk voor een vernieuwde Exynos-chip, de Exynos 1280. Twee jaar geleden stak het Zuid-Koreaanse merk die chip al in de Galaxy A53. Verder is de specificatielijst ongewijzigd. Er is dus nog altijd plek voor een 7.040mAh-batterij, 4 GB RAM en 64 GB opslag. Het is niet bekend of er überhaupt een variant met 128 GB opslag in aantocht is.

Ook de camera’s blijven gelijk, met een 8MP-camera achterop en een 5MP-selfiecamera. Verwacht wordt dat de tablet bij de introductie op Android 14 en One UI 6 draait. Hoelang de tablet geniet van software-updates, is nog niet duidelijk.

Prijzen en beschikbaarheid

Quandt vermeldt vooralsnog geen exacte lanceringsdatum van de Galaxy Tab S6 Lite. Zowel in 2020 als in 2022 bracht Samsung de tablet in mei op de markt. Het is goed mogelijk dat die tijdlijn ook ditmaal wordt aangehouden.

Prijzen van de S6 Lite (2024) zouden beginnen rond de 400 euro voor het model met 64 GB opslag. Er komt ook een prijziger LTE-model.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy XCover 7 Samsung onthult Galaxy XCover 7 en Galaxy Tab Active 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business