Nieuws

Gigantische camera-update arriveert op Samsung Galaxy S24

Samsung Galaxy S24 Ultra
© Unsplash / Zana Latif
Samsung heeft de uitrol van een gigantische camera-update voor de Galaxy S24-serie gestart. Europese Galaxy S24-exemplaren zijn vanaf dinsdag aan de beurt.

Nadat Samsung de update vannacht in Korea uitbracht, zijn nu de Europese Galaxy S24-eigenaren aan de beurt. In Europa heeft de update versienummer S92xBXXU1AXCA. De update wordt al uitgerold, maar het kan even duren voordat je deze ziet verschijnen. Zoals gewoonlijk wordt de update in fases uitgerold om bugs in de software op te sporen. Verloopt de uitrol probleemloos, dan ontvang je de update voor of rond medio april.

Tot die tijd kunnen Galaxy S24-eigenaren zich verheugen op een aantal belangrijke camera-updates. De update verbetert in de eerste plaats de witbalans en belichting. Hierdoor ogen foto’s niet langer te warm, zoals dat soms het geval was. Daarnaast zijn de cameraprestaties bij weinig licht verbeterd en wordt tekst in zoomfoto’s gedetailleerder weergegeven.

Samsung heeft ook de kleurafstelling van de ExpertRAW-app geoptimaliseerd. De kleuren van foto’s ogen na de update een stuk accurater. Tot slot werkt de Instant Slow Mo-functie in de reguliere camera-app nu ook voor video’s met een resolutie van 480 x 480 pixels.

Beveiligingsupdate van april

Samsung brengt ook meteen de beveiligingspatches van april 2024 uit. Zoals gewoonlijk lossen deze patch-updates belangrijke beveiligingsproblemen op in Googles besturingssysteem. Daarnaast lost de update ook kwetsbaarheden en bugs op in Samsungs eigen One UI-diensten.

Je kan de update installeren in het instellingenmenu. Ga hiervoor naar het tabblad ‘Software-update’. Als de update beschikbaar is, klik je op ‘Download en installeer’. Is er nog geen update beschikbaar? Herhaal deze stap dan over enkele dagen. Het is mogelijk dat je eerst een oude update moet installeren voordat je de nieuwste beveiligingspatches kan installeren.

Gezien de update bijna 1 GB groot is (920,97 MB), is het aan te raden de update via wifi te downloaden.

Uitgelicht artikel Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 review

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business