Nieuws

Samsung herintroduceert handige batterijfunctie in One UI

Samsung Galaxy S22
© Unsplash
Samsung heeft een handige One UI-batterijfunctie teruggebracht met een update voor zijn Device Care-app. Hierdoor krijg je meer inzicht in het batterijverbruik van je smartphone.

Gebruikers klaagden na de uitrol van One UI 6.0 over het verdwijnen van de optie “Na laatste volledige lading” in het batterijmenu. Daarmee kon je precies zien hoelang de batterij meegaat op één volledige lading. Na de update verviel die optie echter, en berekende Samsung het batterijverbruik per volledige dag. Hierdoor kreeg je wel inzicht in hoeveel stroom de telefoon op een bepaalde dag had gebruikt, maar niet hoelang de batterij nu werkelijk meegaat. Een update voor de Device Care-app brengt daar verandering in, meldt tipster Tarun Vats via X.

Vats schrijft op X dat de optie “Na laatste volledige lading” weer is teruggekeerd in het batterijmenu na de laatste Device Care-update met versienummer 13.8.6.11. Samsung rolt de update automatisch uit naar alle gebruikers van One UI 6 en nieuwer. Kan je niet wachten, dan kan je de Device Care-app ook updaten met een APK-installatiebestand van APKMirror.

One UI 6 batterijfunctie
© Tarun Vats

Samsung is niet de eerste fabrikant die de instelling herstelt na deze eerder te hebben verwijderd. Dit gebeurde eerder ook bij Google en Xiaomi. Beide fabrikanten tonen nu weer het batterijverbruik sinds de batterij voor het laatst werd opgeladen.

Uitrol One UI 6.1 van start

Samsung brengt donderdag verder de langverwachte One UI 6.1-update uit. In eerste instantie rolt de update uit naar de Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 en Galaxy Z Flip 5. Later krijgen ook andere Galaxy-smartphones en -tablets de nieuwste One UI-versie.

De belangrijkste vernieuwing van One UI 6.1 is de komst van Galaxy AI. Dit pakket met AI-functies kwam eerder al naar de Galaxy S24-serie, en omvat AI-mogelijkheden als teksten samenvatten, beelden creëren en bewerken, en real-time gesprekken vertalen. Verder rolt Samsung met deze update Circle to Search uit naar de diverse Galaxy-smartphones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business