OnePlus lanceert Nord CE4 met 100W-snelladen

OnePlus Nord CE4
© OnePlus
OnePlus heeft maandag de Nord CE4 aangekondigd. Of en wanneer het instapmodel van de Nord 4-reeks in België arriveert, is nog niet precies bekend. De Nord CE3 verscheen wel in onze regio.

OnePlus heeft de Nord CE4 voorlopig alleen in India onthuld. De smartphone verschijnt vermoedelijk later dit voorjaar in Europa, in elk geval voor de onthulling van de Nord 4. Net als zijn voorganger is de Nord CE4 gericht op de prijsbewuste koper. In India kost het toestel omgerekend 280 euro. Het basismodel heeft 128 GB opslag; wie meer opslag wenst (256 GB), betaalt omgerekend iets meer dan 300 euro.

Vlotte hardware ondanks lage prijs

Ondanks het relatief lage prijskaartje biedt de Nord CE4 vlotte hardware. Het 6,7-inch-oledscherm heeft een Full HD+-resolutie en een 120Hz-beeldverversing. Net als de OnePlus 12 en 12R beschikt het scherm op de CE4 over ‘AquaTouch’. Daarmee kan je het scherm blijven gebruiken met natte vingers.

Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3-processor, gekoppeld aan 8 GB RAM. De CE4 wordt standaard geleverd met 128 GB opslag, maar is dus ook verkrijgbaar met 256 GB opslag. In beide gevallen gaat het om UFS 3.1-opslaggeheugen. Voor de stroomvoorziening heeft OnePlus nog een component van de 12R geleend: de 5.500mAh-batterij. Opvallend is verder dat je de Nord CE4 met dezelfde snelheid kan opladen: 100 watt. Volgens OnePlus neemt het oplaadproces van 0 tot 100% nog geen 30 minuten in beslag.

Sony Lytia-camera’s

OnePlus maakt voor de Nord CE4 gebruik van Sony’s gloednieuwe LYT-600-sensor. De 50MP-sensor doet op dit toestel dienst als hoofdcamera. Er is ook nog een 8MP-groothoekcamera (Sony’s IMX355) en een 16MP-selfiecamera met elektronische beeldstabilisatie. De hoofdcamera beschikt over optische beeldstabilisatie (OIS).

Verder beschikt de Nord CE4 nog over een microSD-kaartslot, Bluetooth 5.4, Wi-Fi 6 en 5G. Wi-Fi 6E, dat gebruikmaakt van de 6GHz-band, wordt niet ondersteund.

Lancering in Europa

Of en wanneer OnePlus de smartphone in Europa lanceert, is nog niet bekend. Voorgaande jaren verschenen de CE-toestellen wel steeds in onze contreien. In India gaat de verkoop in elk geval op 4 april van start.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business