Nieuws

Samsung verlaagt updatefrequentie van oudere Galaxy-modellen

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
© Samsung
Bepaalde oudere Samsung Galaxy-smartphones zullen vanaf nu om het kwartaal een beveiligingsupdate krijgen, in de plaats van om de maand.

Samsung heeft aangekondigd dat de Galaxy Z Flip, Z Fold 2, Galaxy Note 20 en de Galaxy S20-serie nu worden overgezet van maandelijkse naar driemaandelijkse beveiligingsupdates. Dit past bij het updateschema dat de fabrikant eerder al had aangekondigd.

Samsung maakte dit opnieuw bekend in de maandelijkse Security Bulletin voor april. Die omschrijft de maandelijkse updates en bugfixes voor apparaten, maar daar horen bovenstaande smartphones binnenkort dus niet meer bij.

Vanaf nu zullen deze apparaten maximaal vier updates per jaar ontvangen. Samsung meldt wel dat ze bij gevaarlijke chip- of apparaatkwetsbaarheden een extra update kunnen voorzien. Dit betekent dus dat de volgende update normaal gezien gepland is voor juli 2024.

Uitgelicht artikel Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 review: handzaam vlaggenschip met kleine upgrades

Te vroeg

Opvallend is dat de Note 20-serie eigenlijk nog 6 maanden maandelijkse patches zou moeten krijgen, maar nu al overstapt naar driemaandelijkse updates. Het is onduidelijk of dit een fout is van Samsung of een bewuste keuze, wat kan betekenen dat de serie niet de volledige 4 jaar aan updates zal ontvangen, zoals beloofd bij de lancering.

Tegen april 2025 zullen deze apparaten niet langer officieel worden ondersteund door Samsung. Dit markeert het einde van de vier jaren van updates die bij de lancering werden beloofd. Alle apparaten kunnen momenteel worden geüpdatet tot One UI 5.0, gebaseerd op Android 13.

Androidsamsungsamsung galaxySamsung Galaxy Note 20samsung galaxy S20samsung galaxy z flipsamsung galaxy z fold 2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals