Nieuws

Nothing-fans ontevreden: geen updates voor Phone (2), wel voor (2a)

Nothing Phone (2a)
© Nothing
De afgelopen drie maanden kreeg de Nothing Phone (2) geen updates, hoewel die wel nodig zijn. De Phone (2a), het budgetmodel, kreeg er wel.

In het afgelopen jaar bracht Nothing twee smartphones uit. Op 11 juli 2023 lanceerde het Britse merk de Phone (2). Begin maart 2024 volgde daarna de meer budgetvriendelijke Phone (2a). Wat opvalt is dat één van deze toestellen veel meer liefde lijkt te krijgen van de fabrikant – en het is niet het toestel dat je zou verwachten.

Update voor Phone (2a)

Nothing lanceerde eind maart meteen een update voor de Nothing Phone (2a). De update, naar Nothing OS 2.5.4.a, brengt heel wat verbeteringen met zich mee. De update lost bijvoorbeeld een probleem op met bluetoothverbindingen in auto’s. Daarnaast krijgt het toestel ook meteen een upgrade naar de Android Security Patch van april 2024.

Verder zorgt de nieuwe softwareversie ervoor dat de Phone (2a) heel wat soepeler werkt en aanvoelt. Dat komt door enkele optimalisaties onder de motorkap, die het toestel stabieler maken. Daarnaast wijzigt Nothing enkele animaties, waardoor die nu soepeler moeten lijken.

Nothing Phone (2) “vergeten”

Goed nieuws voor wie een Nothing Phone (2a) in huis heeft. Op X blijkt echter dat fans over het algemeen niet tevreden zijn. Gebruikers die een budgettoestel in huis haalden hebben geen reden tot klagen, maar dat ligt anders voor wie de duurdere Phone (2) kocht. Gebruikers klagen dat het vlaggenschiptoestel al drie maanden geen updates meer kreeg, terwijl die eigenlijk hoognodig zijn. Gebruikers menen dan ook dat Nothing het vlaggenschiptoestel “vergeten” is.

Heel wat Phone (2)-eigenaars hebben bijvoorbeeld problemen met de batterij van hun toestel. Die loopt ongewoon snel leeg, waardoor ze in geen tijd weer aan de lader moeten. Dit probleem valt op te lossen met een software-update, maar dan moet die natuurlijk wel komen. De Phone (2) zou bovendien bijzonder warm worden, wat de batterijduur verder verkort. Ook hiervoor is een update nodig.

Andere gebruikers maken dan weer melding van cameraperikelen: die zou minder goed werken dan beloofd, en kan dus ook wel wat optimalisaties gebruiken. Dat die cameraoptimalisaties wel in de nieuwe software voor de (2a) zitten, stemt de Phone (2)-eigenaars nog minder gelukkig.

Nothing reageerde niet op de vele aanklachten op X. Het blijft dan ook onzeker wanneer het Britse merk het vlaggenschiptoestel bijwerkt. Na drie maanden zonder update lijkt het wel waarschijnlijk dat die er binnenkort aankomt. Of het merk dan ook alle problemen met de Phone (2) oplost, valt af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business