Nieuws

Google Podcasts stopt op 24 juni

YouTube Music
© Unsplash
Gisteren beëindigde Google de app Google Podcasts in de VS, zoals aangekondigd. In België zal de app echter stoppen met werken op 24 juni.

Google Podcasts is de volgende service in de rij waar de techgigant de stekker uit trekt. In september maakte het bedrijf al bekend te willen stoppen met de podcastdienst. Eerder leek het dat de service overal ter wereld ging stoppen op 2 maart. Gisteren stopte de app met werken in de VS. De app blijft wel actief in Nederland en België tot 24 juni.

Google cancelt de dienst wegens YouTube Music. Via deze dienst van Google kan je ook podcasts luisteren, dus concurreert het ook tegen hun eigen service. Het bedrijf legt nu dus de focus op podcasts in de YouTube-app. Het blijft onbekend waarom Google de podcasts in de service wil integreren.

In de YouTube Music-app kan je gratis naar podcast luisteren én ze downloaden. Momenteel valt de functie dus niet onder YouTube Premium. Gebruikers van Google Podcasts kunnen hun data exporteren naar YouTube Music.

Over YouTube Music

YouTube Music is een online muziekstreamingdienst die wordt aangeboden door YouTube, een dochteronderneming van Google. Gebruikers kunnen hiermee nummers beluisteren, afspeellijsten maken en muziekvideo’s bekijken. Het platform biedt een breed scala aan muziekgenres en artiesten, en stelt gebruikers in staat om gepersonaliseerde aanbevelingen te ontvangen op basis van hun luistergeschiedenis.

Met een abonnement op YouTube Music Premium kunnen gebruikers bovendien advertentievrij muziek luisteren en nummers offline opslaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business