Vingerafdrukscanners Galaxy S23 weigeren dienst op One UI 6.1

samsung galaxy s23
© Samsung
Na de uitrol van de One UI 6.1-update voor de Samsung Galaxy S23-serie duiken nu diverse klachten op over problemen met de vingerafdrukscanner.

Volgens gebruikers werkt de vingerafdrukscanner van de Galaxy S23-serie pas als het scherm is ingeschakeld. Voorheen was het mogelijk om de scanner te gebruiken zonder eerst het scherm aan te tikken. Gebruikers melden dat het vingerafdruksymbool zelfs verdwijnt wanneer ze hun vinger op de sensor leggen. De scanner geeft geen foutmelding; er gebeurt simpelweg niets.

Vingerafdrukproblemen door One UI 6.1-update

Het probleem lijkt te zijn ontstaan na de installatie van Samsungs One UI 6.1-update. Deze update bracht de Galaxy AI-functies naar oudere toestellen, waaronder de Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5, Z Flip 5 en de Galaxy Tab S9-serie. Naast de AI-upgrade lijkt de elektronicafabrikant echter ook onbedoeld bugs in de vingerafdruksoftware te hebben geïntroduceerd. Aangezien de scanner wel werkt na het aantikken van het scherm, is een hardwareprobleem uitgesloten.

Samsung reageert nog niet, oplossing in zicht?

Samsung heeft nog niet officieel gereageerd op de bug in One UI 6.1. Voor eigenaren van de Galaxy S23, Galaxy S23+ en Galaxy S23 Ultra is er momenteel ook nog geen oplossing beschikbaar. Het is mogelijk dat de oplossing al wordt meegeleverd met de beveiligingsupdate van april. Deze update is reeds beschikbaar voor de Galaxy S24-serie en zal vermoedelijk binnenkort ook naar andere toestellen worden uitgerold.

Naast de problemen met de vingerafdrukscanner, zijn er de afgelopen week ook klachten geuit over oplaad- en hitteproblemen met de Galaxy S23-serie en de Galaxy Z-reeks. De Galaxy Tab S9-serie lijkt eveneens te zijn getroffen door de bug met de vingerafdrukscanner.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business