Nieuws

Samsung komt met oplossing voor inbranden statusbalk

Samsung oledscherm One UI 6.1 oplossing
© Unsplash
Samsung komt in One UI 6.1 met een oplossing voor de ontbrekende pixel shift-technologie in One UI 6.0. Door het ontbreken van dit stukje software kan de statusbalk sneller inbranden op oledschermen.

Vlak nadat Samsung de uitrol van One UI 6.0 had afgetrapt, verschenen er berichten van gebruikers die het ontbreken van de pixel shift-software opmerkten. Die software zorgt ervoor dat interface-elementen op Samsung-telefoons verschuiven. Hierdoor worden niet continu dezelfde pixels belast, wat het risico op ingebrande oledschermen vermindert. Dat de software na installatie van One UI 6.0 verdween, kon dus flinke implicaties hebben voor oledschermen.

Of de Zuid-Koreaanse fabrikant een oplossing in ontwikkeling had, was niet meteen duidelijk. Na het verschijnen van de berichten bleef het namelijk oorverdovend stil van hun kant. One UI 6.1 lijkt daar verandering in te brengen, meldt Galaxy Club. Volgens de Nederlandse techwebsite is de pixel shift-functie weer geactiveerd in de nieuwe One UI-software. Concreet zorgt One UI 6.1 ervoor dat de statusbalk regelmatig iets wordt opgeschoven.

Voor de navigatieknoppen hoefde Samsung niets te veranderen. Die werden ook in One UI 6.0 nog met enige regelmaat een stukje opgeschoven. Het is dus niet zo dat pixel shift volledig verdween – de functie werd enkel gedeactiveerd voor de statusbalk. Of dat per ongeluk gebeurde of dat het Koreaanse merk de functie heeft verbeterd, is niet bekend.

Verbeteringen in One UI 6.1

Vooralsnog zit de oplossing voor de pixel shift-bug enkel in One UI 6.1. Die software rolt Samsung de komende tijd uit naar onder andere de Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 en de Galaxy Tab S9-reeks. Oudere toestellen zoals de Galaxy S22 blijven voorlopig buiten schot. De software komt namelijk eerst naar toestellen die AI-functies ondersteunen.

Dat blijft niet zo, stelt de techwebsite. Later dit voorjaar rolt Samsung ook updates uit voor oudere smartphones en tablets, zoals de S22, maar ook diverse Galaxy A-smartphones. Exacte data zijn nog niet bekend, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de uitrol voor de zomer van start gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business