Samsung Galaxy S24 FE verschijnt eerder dan verwacht

Samsung Galaxy S23 FE
© Samsung
Samsung zou de Galaxy S24 FE naar verluidt al deze zomer willen uitbrengen. Een leverancier van de Zuid-Koreaanse fabrikant zou al en masse schermcomponenten produceren.

Samsung heeft er intussen een traditie van gemaakt om jaarlijks een Fan Edition-model van de Galaxy S-reeks te lanceren. Vorig jaar vond de onthulling plaats in oktober, waarna de smartphone vanaf december in Europa verkrijgbaar was. Diens opvolger zou al een heel stuk eerder verschijnen, meldt de Zuid-Koreaanse zakenkrant The Elec. Volgens de publicatie wordt de Samsung Galaxy S24 FE al in de zomer gelanceerd. Mogelijk gebeurt dit samen met de nieuwe Galaxy Z-modellen.

Aanleiding voor dit gerucht is de productiestart van schermcomponenten. Samsung zal die chips op zijn oledschermen gebruiken. De opstart van het productieproces voor de Galaxy S24 FE zal nog wel enkele maanden duren. Een lancering in juli of augustus ligt daarom binnen de lijn der verwachting.

Verder weet de publicatie te melden dat de Galaxy S24 FE een ‘rigid’-oledscherm gebruikt. Dat zegt overigens maar weinig over de schermkwaliteit of de specificaties. Ook de Galaxy S23 FE kwam met een rigid-oledscherm. Samsung zal de displays vermoedelijk zelf produceren.

Exynos of toch Qualcomm?

Welke chipset Samsung wil gebruiken in de Galaxy S24 FE, is momenteel nog onduidelijk. Samsungs voorgaande FE-modellen kwamen steeds in twee smaken, met Exynos- en Qualcomm-chipsets. Of die verdeling aanhoudt bij de S24 FE, is nog onzeker. Samsung heeft namelijk geen oudere Exynos om in de nieuwe Fan Edition-smartphone te steken. De oudere Exynos 2200 zit al in de S23 FE, en de 2400 zit al in Samsungs Galaxy S24-serie. Van een Exynos 2300 is het nooit gekomen. Althans, niet officieel: vermoedelijk is de Tensor G3 van Google wel gebaseerd op de Exynos 2300.

Het is goed mogelijk dat Samsung er alsnog voor kiest om de Exynos 2400 te gebruiken. De camera’s blijven vermoedelijk grotendeels ongewijzigd, evenals de batterij. Die heeft al jaren dezelfde 4.500mAh-capaciteit. De tijd zal moeten uitwijzen of deze vermoedens kloppen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business