Nieuws

Tesla zoekt bewijs met hulp van Apple na fatale crash

Tesla terugroepactie
Tesla staat voor de rechter vanwege een fataal ongeval in 2018 met de Autopilot-functie, en het roept Apple op als getuige.

Tesla probeert aan te tonen dat de Apple-engineer Wei “Walter” Huang op zijn telefoon een videospel aan het spelen was op het moment van het ongeval. Het betreft het spel “Sega’s Total War: Three Kingdoms”. Huang’s familie claimt, als tegenaanval, dat Tesla in het geheim samenwerkt met Apple om hun zaak te ondersteunen.

Volgens de National Transportation Safety Board, de onderzoekers achter de rechtszaak, was de videogame de meest gebruikte app op Huang’s telefoon tijdens het ongeval, maar kon niet worden vastgesteld of hij actief aan het spelen was. Uit meer data blijkt dat hij wel vaker het spel gebruikt in de ochtendspits. De familie van Huang beweert echter dat hij spellen passief op zijn telefoon liet draaien.

Uitgelicht artikel Tesla Model 3 Tesla leverde jaar-op-jaar minder auto’s af

Klacht door familie

Tesla wordt aangeklaagd door de familie van Wei Huang, een software-ingenieur die omkwam toen zijn Tesla Model X met Autopilot geactiveerd in maart 2018 tegen een barrière op de snelweg botste. Volgens de klacht beweert de familie dat de Model X van Huang ontbrak aan veiligheidsvoorzieningen, zoals een automatisch noodremsysteem, die wel beschikbaar zijn op andere merken en op recentere Model X’s.

De familie beweert ook dat Tesla wist, of had moeten weten, dat de Tesla Model X waarschijnlijk letsel zou veroorzaken. Ze claimen dat Tesla zijn Autopilot-software test op hun gebruikers. De familie wil helpen voorkomen dat deze tragedie zich voordoet bij andere bestuurders die Tesla-voertuigen of semi-autonome voertuigen gebruiken.

De zaak werpt een nieuw licht op Tesla’s juridische strategie om crashes met Autopilot toe te schrijven aan bestuurdersafleiding. Tesla blijft volhouden dat Autopilot veilig is en alleen faalt bij afgeleide bestuurders. Als de gebruikers niet op de weg blijven letten, is het niet veilig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business