Nieuws

Microsoft opent AI-onderzoekscentrum in Londen

Microsoft AI
© iStock / wellesenterprises
Microsoft maakt bekend dat het een nieuw AI-onderzoekscentrum opent. De zogenaamde AI Hub wordt de eerste zetel van Microsoft AI.

Technologiebedrijven zijn al meer dan een jaar in de weer met AI, en dat is ook het geval voor Microsoft. Onlangs vormde de Windows-fabrikant een nieuwe organisatie die moet helpen met het onderzoek naar en de ontwikkeling van AI-toepassingen. Die organisatie, Microsoft AI, krijgt nu een zetel in Londen.

Tooling voor foundational models

Bij Microsoft AI London zal onderzoek gedaan worden naar grote taalmodellen en de technologie waar die op voortbouwen. Uiteindelijk wil het bedrijf “world-class tooling” voor zogenaamde foundation models bieden. Het lijkt er dus op dat gebruikers en bedrijven hun eigen AI-modellen kunnen maken. Niet alleen Microsoft, maar ook OpenAI zou aan die tooling werken.

De nieuwe AI-hub wordt geleid door Jordan Hoffman, een AI-wetenschapper en ingenieur. Voor hij bij Microsoft kwam werken, werkte Hoffman eerst bij Inflection en Deepmind. Hoffman krijgt meteen ondersteuning van een aantal Microsoft-werknemers, die overkomen uit het kantoor in de Paddington-wijk.

Talent aantrekken

Er staan nog wel vacatures open. Mustafa Suleyman, CEO van Microsoft AI, laat weten dat die de komende weken online zullen verschijnen. Hij haalt aan dat de “UK een enorme vijver aan AI-talent en -expertise biedt”, en de AI-hub in London moet al dat talent aantrekken. Het bedrijf zoekt “uitzonderlijke individuen die aan de meeste interessante en uitdagende AI-vraagstukken van onze tijd willen werken”.

De gloednieuwe AI-hub lijkt wel in het vaarwater te komen van een ander onderzoekscentrum van Microsoft. In het Microsoft Research Cambridge Lab wordt al volop onderzoek gedaan naar AI, cloud en productiviteit. De kans is groot dat AI-bevoegdheden overgeheveld worden naar de AI Hub, al is het goed mogelijk dat ze in Cambridge ook abstracter onderzoek blijven voeren. De AI Hub zou zich dan meer kunnen toespitsen op concrete toepassingen en het verbeteren hiervan, zoals Microsoft Copilot.

Uitgelicht artikel Copilot upgrade 2024 Microsoft verplicht Copilot-toets op AI-pc’s

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business