OnePlus Watch 2 laat je eindelijk gezondheidsdata migreren

OnePlus Watch 2
© OnePlus
OnePlus komt met een oplossing voor één van de belangrijkste minpunten voor zijn eerste Wear OS-smartwatch. De OHealth-gezondheidsdata kan voortaan tussen telefoons worden gemigreerd.

De gezondheidsdata van de OnePlus Watch 2 worden lokaal opgeslagen in de OHealth-app. Dit doet OnePlus naar eigen zeggen om de privacy van gebruikers te beschermen. Een nadeel hiervan was dat je niet tussen smartphones kon wisselen zonder alle data te verliezen. De oplossing hiervoor komt nu via een update beschikbaar in de OHealth-app, versie 4.21.5.

Migratie via OHealth-app

Vanaf versie 4.21.5 van de OHealth-app is er een nieuwe optie: “Migrate data”. Eens je daarop klikt, wordt het migratiemenu geopend. Om de data te kunnen migreren tussen je telefoons, moeten ze allebei met hetzelfde wifinetwerk verbonden zijn. Gebruik je een OHealth-account voor cloudsynchronisatie, dan moet je op het nieuwe toestel met datzelfde account inloggen.

Het proces is verder relatief eenvoudig: open de OHealth-app op de nieuwe telefoon en scan de QR-code op het scherm met je oude telefoon. OnePlus zal de gegevens vervolgens lokaal migreren naar de nieuwe smartphone. Het gaat dan om data zoals sportmetrieken en slaap- en hartslagdata.

Extra scherminstellingen

De OHealth-app krijgt vanaf versie 4.21.5 ook aanvullende scherminstellingen. Zo kan je voortaan via de app functies als ‘Raise to wake’ en ‘Auto screen-off time’ bedienen. Nieuw is verder dat je via de app kan instellen dat de Watch 2 automatisch de mediabediening opent als je media afspeelt op je smartphone.

Om deze functies te gebruiken, hoef je enkel de OHealth-app te updaten via de Play Store. Je hoeft de smartwatch dus niet bij te werken. Zie je de update nog niet in de Play Store, dan moet je even geduld hebben. Het duurt vaak enkele dagen voordat de update breed wordt uitgerold.

mobieloneplusoneplus watch 2ontspanningWear OSwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals