Nieuws

Tesla schikt in zaak rond dood van Apple-medewerker in Model X

Tesla
Tesla settelt de rechtszaak rond de dood van een Apple-medewerker in zijn Tesla X, maar blijft erbij dat het een fout van de bestuurder was.

Het gezin van Apple-engineer Wei Lun Huang (ook bekend als Walter Huang) spande een jaar na zijn dood een rechtszaak aan tegen Tesla. Dit nadat Huang om het leven kwam toen zijn Model X tegen een middenberm botste terwijl de Autopilot was ingeschakeld. De zaak is nu officieel gesloten, nadat de autofabrikant de rechtszaak heeft geschikt op de dag dat de juryselectie zou plaatsvinden.

Het exacte bedrag van de schikking is niet bekendgemaakt. Tesla vroeg aan de rechtbank om de schikkingsovereenkomst te verzegelen. Het bedrijf wil niet dat de schikking wordt gebruikt als bewijs van aansprakelijkheid van Tesla. Ze blijven bij het standpunt dat het ongeval de schuld was van de gebruiker.

Uitgelicht artikel Tesla Model 3 Tesla leverde jaar-op-jaar minder auto’s af

Tijdens het gebruik van Autopilot moet de bestuurder nog steeds aandachtig blijven. Tesla claimt dat Huang dit niet was. Hij had genoeg tijd om te reageren en een onbelemmerd zicht op de afscheiding. Na onderzoek bleek dat er mogelijk een videospel openstond op zijn iPhone tijdens het gebruik van de autopilot. De familie claimt dat hij wel vaker spellen liet openstaan voor passief gebruik. Er was geen bewijs dat de telefoon effectief in handen van de bestuurder was.

Een rechtszaak komt er dus niet van. Tesla wil mogelijk geen aandacht vestigen op het autopilootsysteem in hun elektrische wagens. Dit na meerdere rechtszaken voor dodelijke Autopilot-ongevallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business