Nieuws

YouTube Music krijgt Activity-feed op Android en iOS

YouTube logo
© iStock / 5./15 WEST
YouTube Music rolt een Activity-feed uit voor Android en iOS. Daarin zal de muziekstreamingsdienst meldingen tonen van artiesten waarop je bent geabonneerd.

Met de introductie van het Activity-tabblad biedt YouTube Music artiesten nu de mogelijkheid om de interactie met fans aan te gaan. Het tabblad toont “updates van artiesten waarop je bent geabonneerd” en “andere activiteiten”. Over de exacte invulling van die updates is er nog weinig detail beschikbaar.

Abonneren op favoriete artiesten

Momenteel dient het tabblad vooral om je te abonneren op artiesten waarvan je later updates wilt ontvangen. Je hoeft zelf niet te zoeken naar je favoriete artiesten, want die toont de streamingsdienst in een “Suggested for you”-lijst. Op termijn zal Music meldingen gaan uitsturen bij de release van nieuwe singles en albums. De meldingen worden gegroepeerd op basis van de datum waarop ze zijn uitgestuurd.

Deze functie is overigens niet uniek. Ook Spotify stuurt al meldingen uit voor artiesten. Bovendien kunnen gebruikers via het ‘Wat is er nieuw’-tabblad in de app nieuwe singles en podcast-afleveringen ontdekken en direct beluisteren. YouTube zal net als Spotify enkel meldingen uitsturen als je op artiesten geabonneerd bent. Het is dus niet zo dat Music ineens meldingen gaat uitsturen voor al je favoriete artiesten.

Uitrol van het Activity-tabblad

Het Activity-tabblad voor YouTube Music wordt momenteel uitgerold via updates op Android en iOS. De update kan geforceerd worden door de Music-app geforceerd af te sluiten. Werkt dit niet, dan zul je enkele dagen moeten wachten tot de functie voor iedereen beschikbaar is.

Sorteer je podcasts in Music

Vorige maand introduceerde YouTube al een sorteeroptie voor podcasts: “Meest populair” en “Standaard”. Ook is de muziekradio-functie verbeterd: de functie om die aan te maken vind je voortaan in de muziekbibliotheek. Net als het Activity-tabblad, zijn de sorteeropties en de nieuwe radiofuncties niet beschikbaar op de webversie van YouTube Music.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business