Nieuws

Motorola presenteert Edge 50-reeks in België

Motorola Edge 50 Ultra
© Motorola
Motorola heeft dinsdag de Edge 50 Fusion, Edge 50 Pro en Edge 50 Ultra geïntroduceerd in België. Het zijn de eerste Motorola-telefoons met het Moto AI-systeem.

Motorola introduceert met de Edge 50-serie drie nieuwe smartphones die zich kenmerken door een gevoel voor harmonie. Dit uit zich in de gebruikte materialen: hout, handgemaakt parelmoer uit Italië, suède en vegan leather. De materiaalkeuze verschilt per model. Hout is bijvoorbeeld enkel beschikbaar op de Edge 50 Ultra. Alle toestellen zijn IP68-gecertificeerd, wat stof- en waterbestendigheid garandeert. Ook beschikken ze elk over het Moto AI-systeem, dat diverse AI-functies introduceert op de vlaggenschipperreeks.

Edge 50 Fusion: de prijsbewuste keuze

De Motorola Edge 50 Fusion is de goedkoopste optie binnen de serie. De rekenkracht komt van de Snapdragon 7s Gen 2-chipset van Qualcomm, gecombineerd met 8 GB of 12 GB RAM en 256 GB of 512 GB opslaggeheugen. De Fusion heeft een 6,7-inch-oledscherm met een vloeiende 144Hz-beeldverversing.

© Motorola

Op het gebied van camera’s blinkt de Fusion uit met Sony’s gloednieuwe Lytia LYT-700C-sensor met een resolutie van 50 MP en optische beeldstabilisatie. Groothoekfoto’s maak je met een 32MP-sensor, terwijl de selfiecamera 32 MP sterk is.

Edge 50 Pro: krachtige prestaties in een stijlvol jasje

De Edge 50 Pro is de opvolger van de Edge 30 Pro uit 2022. Dit model positioneert zich in de middenklasse, met specificaties die dat bevestigen. De Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 zorgt voor de rekenkracht, samen met 12 GB RAM en 512 GB opslag. Het 6,7-inch-oledscherm heeft eenzelfde grootte als die van de Fusion, maar de piekhelderheid ligt met 2.000 nits een stuk hoger.

Het camerasysteem is met vier camera’s uitgebreider. Drie daarvan bevinden zich aan de achterzijde: een 50MP-hoofdcamera, 13MP-groothoekcamera en 10MP-telefotocamera. Selfies ogen haarscherp dankzij de 50MP-selfiecamera. Zowel de hoofd- als telefotocamera beschikken over optische beeldstabilisatie.

© Motorola

Opmerkelijk is dat de batterij van de Pro met 4.500 mAh kleiner is dan die van de Fusion. Opladen gaat wel een stuk sneller, met 125W-snelladen via de meegeleverde oplader. Draadloos laden is mogelijk met een snelheid van 50 watt, mits je een Motorola-specifieke lader aanschaft.

Edge 50 Ultra: het topmodel met premium features

De Ultra is, net als in 2022, het absolute topmodel. Dit uit zich in de snelste chipset van de serie: de Snapdragon 8S Gen 3 met geïntegreerde AI-processors. In België komt de smartphone standaard met 16 GB RAM en 1 TB opslaggeheugen. Het 6,7-inch-oledscherm heeft een vloeiende 144Hz-beeldverversing en een piekhelderheid van 2.500 nits. De batterijcapaciteit bedraagt 4.500 mAh en opladen kan met 125 watt via de kabel of 50 watt draadloos.

© Motorola

Ook de cameraspecificaties zijn bij de Ultra geüpgraded. Naast de 50MP-hoofdcamera vinden we een 50MP-groothoekcamera en 64MP-telefotocamera. Selfies maak je met dezelfde 50MP-selfiecamera. Ook hier is er optische beeldstabilisatie op de hoofd- en telefotocamera.

AI op Motorola-telefoons

Een van de hoogtepunten van Motorola’s Edge 50-serie is de introductie van Moto AI, hun eigen AI-systeem. Dit systeem belooft gebruikers te helpen met het intuïtief creëren van content, personaliseren van hun toestel, vinden van de benodigde informatie en efficiënter werken.

Moto AI is onder andere geïntegreerd in de thema-sectie van Moto UI, de camera’s, zoekfuncties en het navigatiesysteem. Zo kan de AI je helpen met het kiezen van het perfecte thema voor je smartphone, het optimaliseren van je foto’s en het sneller vinden van je weg.

Edge 50-gebruikers profiteren daarnaast van diverse AI-functies in Google Foto’s. Denk hierbij aan Magic Editor, waarmee je eenvoudig foto’s kunt bewerken, Magic Eraser om ongewenste objecten te verwijderen en Photo Unblur om onscherpe foto’s te verscherpen. Deze functies waren voorheen exclusief voor Pixel-telefoons, maar zijn nu gratis beschikbaar voor alle Android-smartphones.

Prijzen en beschikbaarheid

De Motorola Edge 50 Pro is momenteel de enige Edge 50-smartphone die in België verkrijgbaar is. De adviesprijs bedraagt 699,99 euro. Gebruikers kunnen kiezen uit drie uitvoeringen: Black Beauty (vegan leer), Moonlight Pearl (handgemaakt door Mazzucchelli) en Luxe Lavender (vegan leer).

De Edge 50 Ultra verschijnt medio mei in België op de markt en heeft een prijs van 999,99 euro. Ook deze is beschikbaar in drie varianten: Forest Grey (vegan leer), Nordic Wood (hout) en Pantone Peach Fuzz (vegan leer).

De Edge 50 Fusion is eveneens vanaf medio mei verkrijgbaar. De prijs voor de 8 GB RAM-versie bedraagt 349,99 euro. De variant met 12 GB RAM en 256 GB opslag kost 399,99 euro, terwijl de 512 GB-versie 449,99 euro kost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business