Nieuws

Google Wallet vereist straks ook verificatie op Wear OS

Smartwatch Wear OS
© Unsplash / Sanju Pandita
Google Wallet gaat gebruikers op Wear OS mogelijk vragen om betalingen te verifiëren met een pincode. Eerder dit voorjaar werd de wijziging al doorgevoerd voor de Android-app.

Sinds kort moet je voor elke betaling via Google Wallet op Android je smartphone ontgrendelen. De zoekgigant wil gebruikers hiermee beschermen tegen fraudegevallen. Eerder kon je met de Wallet-app in diverse landen nog betalen zonder verificatie. Hiervoor gold wel een betaallimiet van 25 euro. In de nabije toekomst lijkt Google ook de beveiliging van de Wallet-portemonnee op Wear OS aan te scherpen, zo ontdekte een Reddit-gebruiker.

Volgens de Redditor vraagt Google Wallet nu “een pincode voor iedere betaling”. Kortom: net als op Android, zal je op Wear OS straks de betaling moeten bevestigen. Hoe vaak de Wallet-app op Wear-apparaten zal vragen om verificatie met een pincode, is niet duidelijk. Op Android vraagt de digitale portemonnee elke drie minuten om de pincode, ongeacht of het apparaat wordt gebruikt of niet.

Hoeveel gebruikers al te maken kregen met het verificatiescherm, is niet bekend. Op Reddit zijn diverse meldingen te zien van gebruikers die sinds kort met een pincode moeten verifiëren.

Pincode voor Wear OS

Voorlopig blijft het gissen of Google daadwerkelijk zo’n verificatielaag wil toevoegen, of dat het per ongeluk in de app is geslopen. Op een supportpagina voor de Wallet-app worden Wear OS-horloges in elk geval niet genoemd, schrijft 9to5Google. Bovendien vereist de Google Wallet-app op Wear OS al dat je een pincode instelt op je smartwatch. Steeds als je het horloge opnieuw om je pols doet, moet je de pincode opnieuw invoeren.

Toch kan het zo zijn dat er alsnog extra verificatiestappen doorlopen moeten worden. Zo kan er in elk geval geen misbruik gemaakt worden van de digitale portemonnee op je smartwatch. Gezien je de pincode op een piepklein scherm moet invullen, is het wel allesbehalve intuïtief.

Beveiliginggooglegoogle walletmobielsmartwatchWear OSwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals