Nieuws

Fitbit Dashboard mogelijk op sterven na dood?

Google Fitbit
© Google
De webversie van het Fitbit Dashboard lijkt voor veel gebruikers te ontbreken. Er wordt simpelweg een lege webpagina getoond.

Fitbit besteedt al geruime tijd geen aandacht meer aan zijn Dashboard-functie. Dit platform toont gebruikers hun gezondheidsgegevens, die ook te zien zijn in de Fitbit-app. Vroeger werd de webversie vooral gebruikt om gezondheidsdata van fitnesstrackers te importeren via usb-kabels of een aparte dock. Met de opkomst van smartphones is die noodzaak verdwenen, maar het dashboard bleef bestaan. Of dat nog lang zo blijft, is nu echter onzeker. Het dashboard lijkt namelijk onbereikbaar voor gebruikers.

Bug in Fitbit Dashboard?

Veel gebruikers krijgen een lege pagina te zien wanneer ze het dashboard bezoeken. Op de Fitbit Community-website melden verschillende gebruikers dit probleem. Een officiële verklaring over de bug laat nog op zich wachten. Ook een oplossing vanuit Google lijkt niet in het verschiet te liggen.

Volgens 9to5Google kunnen gebruikers het dashboard in Chrome alsnog tevoorschijn toveren door de volgende stappen te volgen:

  1. Open de Chrome-instellingen
  2. Ga naar Privacy en beveiliging
  3. Klik op Browsegegevens wissen
  4. Haal het vinkje weg bij ‘Cookies en andere sitegegevens’
  5. Klik op Gegevens wissen om het proces af te ronden

Na deze stappen zou de toegang tot het Fitbit Dashboard hersteld moeten zijn. Aangezien het wissen van browsegegevens de fout verhelpt, gaat het mogelijk om een onopgeloste bug. Tegelijkertijd wordt er gespeculeerd over de toekomst van de Fitbit-dienst in de webbrowser. Mogelijk wil Google hiermee stoppen. Het zou niet de eerste keer zijn dat een gezondheidsapplicatie van Google zijn webversie verliest. Eerder gebeurde dit al met de Fit-dienst, die nu enkel nog als mobiele app beschikbaar is.

Een melding op de Fitbit-website wakkert die speculaties verder aan. “Controleer je gezondheidsdashboard in de Fitbit-app”, luidt de melding, met daarbij een rood uitroepteken. Hoewel de melding niets hoeft te betekenen, is het opmerkelijk dat deze verschijnt terwijl er zich een dergelijke bug voordoet.

fitbitgooglewearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals