Nieuws

Deze nieuwe functies komen naar Circle to Search

Circle to Search Google
© Google
Google werkt naar verluidt aan twee nieuwe functies voor Circle to Search. Zo wordt het een heel stuk makkelijker om een schermafbeelding te kopiëren of met anderen te delen.

Samen met de introductie van de Galaxy S24-reeks introduceerde Google ‘Circle to Search’. De door AI aangedreven zoekfunctie laat je gemakkelijk elementen op je beeldscherm opzoeken. Je hoeft hiervoor enkel de navigatiebalk onderaan het scherm lang ingedrukt te houden. Hierna verschijnt er een Circle to Search-overlay en kan je het gewenste beeldelement omcirkelen. Wil je de objecten liever onderlijnen of inkleuren? Ook dat kan. Vervolgens speurt Google het internet af om een vergelijkbaar beeld te vinden.

Screenshots maken via Circle to Search

Handig als je bijvoorbeeld wilt weten welke handtas iemand vasthoudt. Je kan intussen ook de tekst in een afbeelding selecteren en kopiëren. In een toekomstige update voegt Google ook de optie toe om afbeeldingen te kopiëren en te delen. Concreet gaat het om de selectie van het scherm die je hebt gemaakt met Circle to Search. Dat ontdekte tipster AssembleDebug.

De nieuwe functie laat je de beeldselectie dus omzetten in een screenshot. Vervolgens verschijnen er twee opties: “Afbeelding kopiëren” en “Afbeelding delen”. Als gebruikers voor kopiëren kiezen, wordt de afbeelding in het klembord van de telefoon geplaatst. Gebruikers kunnen de afbeelding vervolgens aanklikken om deze te bewerken in de screenshottools van Android. Uiteraard kan je de afbeelding vervolgens ook in andere apps plakken, zoals in chatdiensten.

Om de afbeelding met anderen te delen, kan je echter ook de deeloptie gebruiken. Wanneer je die optie selecteert, verschijnt het reguliere deelmenu in Android met allerlei apps waarin je het beeld kan delen.

Gewijzigd uiterlijk selectiescherm

De tipster onthult tot slot dat het selectiescherm van Circle to Search er binnenkort net wat anders uitziet. De witte ringen die een afbeelding omlijnen, worden vervangen door vier blauwe puntjes. Je kan de puntjes verschuiven om de selectie én dus de schermafbeelding te veranderen.

Circle to Search screenshot
© AssembleDebug

Wanneer de functies worden uitgerold, is nog niet zeker. Circle to Search is beschikbaar voor recente Pixel-telefoons en smartphones van de Galaxy S24-serie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business