Nieuws

Android Auto 11.8 lost twee vervelende bugs op

Android Auto
© Google
Google is gestart met de uitrol van Android Auto 11.8. De update lost niet alleen twee bugs op, maar zorgt er ook voor dat Google Maps automatisch de 3D-gebouwen toont.

Google rolt vrijwel maandelijks updates uit voor Android Auto. Eerder deze maand bracht het al versie 11.7 naar de Play Store. Deze week start de uitrol van Android Auto 11.8, met diverse bugoplossingen.

Problemen met dicteerfunctie opgelost

Een vervelende bug die met de dicteerfunctie gepaard ging, is nu verholpen. Hierdoor kon je geen WhatsApp-berichten meer versturen. Het besturingssysteem bevestigde weliswaar een bericht te hebben verzonden, maar in WhatsApp was er niets van te zien. Berichten versturen via andere apps zoals Google Berichten, Facebook Messenger en Telegram was nog wel mogelijk. Met versie 11.8 geïnstalleerd, kan je gelukkig weer probleemloos berichten versturen.

Android Auto stopt ook met het tweemaal voorlezen van berichten die je verstuurt. Hoewel het de werking van het besturingssysteem niet verhinderde, was het wel behoorlijk vervelend. In sommige gevallen schakelde de Assistent de stemdicteerfunctie te snel uit, waardoor je bericht maar voor de helft werd opgenomen, en vervolgens tweemaal werd nagelezen. Opmerkelijk is dat gebruikers op Reddit ook meldden dat ze het nalezen niet konden stoppen. Voor gebruikers die daar last van hadden, zal Android Auto 11.8 soelaas bieden.

3D-gebouwen in Maps voor betere navigatie

Navigatie in 3D moet vanaf Android Auto 11.8 net wat toegankelijker zijn. Hiervoor moet je wel navigeren via Maps. In die navigatie-app zie je voortaan automatisch 3D-gebouwen tijdens het navigeren. Daar is wel één voorwaarde aan verbonden: je moet de functie eerst activeren in de Maps-app op je smartphone. De instelling wordt vervolgens overgenomen door het besturingssysteem, zo bleek een week geleden al. Nu wordt de wijziging ook daadwerkelijk voor alle gebruikers doorgevoerd.

Android Auto-versie 11.8 wordt momenteel uitgerold in de Play Store. Zie je de update nog niet staan, dan zal je nog enkele uren tot dagen geduld moeten hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business