Nieuws

OnePlus lanceert goedkopere Pad Go in Europa

OnePlus Pad Go
© OnePlus
Nadat de Pad Go eerder in India werd uitgebracht, heeft OnePlus de goedkopere Android-tablet dinsdag ook in België uitgebracht. Prijzen van de tablet beginnen bij 329 euro.

Met de Pad Go biedt OnePlus een betaalbaar alternatief voor de vorig jaar verschenen iPad. Die tablet moest het opnemen tegen het basismodel iPad en de Galaxy Tab FE-reeks van Samsung. De Pad Go is eerder een alternatief voor de betaalbare Tab A9. Qua interne hardware is de Go in elk geval voorzien van dezelfde Helio G99-chipset van MediaTek als de Tab A9. Wel heeft hij net iets meer werkgeheugen: 8 GB, vergeleken met 4 GB in de A9. Ook beschikt OnePlus’ instapmodel over 128 GB opslag, terwijl Samsungs budgettablet 64 GB heeft.

Groot 11-inch-lcdscherm

Het grootste verschil tussen de tablets is het schermformaat. De OnePlus Pad Go biedt een 11-inch-lcdscherm met een beeldverversing van 90 Hz. Het scherm op de Galaxy Tab A9 meet daarentegen 8,7 inch. De resolutie ligt bovendien een stuk hoger op OnePlus’ tablet: Full HD+ versus HD.

De grotere behuizing biedt ook plaats aan meer componenten. De tablet heeft vier speakers voor een ruimtelijke stereo-audioweergave en een 8.000mAh-batterij met 33 watt snelladen. Dankzij de efficiënte OxygenOS 14-software moet de tablet erg lang meegaan in zijn stand-by-modus. OnePlus beweert dat de tablet tot 514 uur stand-by kan.

Prijzen en beschikbaarheid

OnePlus start per direct met de voorverkoop van de Pad Go. Tijdelijk kan je de tablet voor geen 329, maar 299 euro bestellen. Keuzes hoef je alvast niet te maken: de tablet komt er in slechts één variant: met 128 GB opslag, 8 GB RAM en in de kleur Twint Mint.

Vergeleken met de Tab A9-reeks van Samsung is de tablet best fors geprijsd. Het basismodel van de A9 is nu al te koop voor minder dan 200 euro, en ook de grotere A9+ met een 11-inch-lcdscherm kost nog geen 250 euro. Die laatste heeft, net als de Go, 8 GB RAM. De chipset verschilt wel: die bevat namelijk geen Helio G99, maar de Snapdragon 695.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business