Nieuws

Aanstaande iPad Pro krijgt mogelijk een M4-chipset

iPad Pro OLED
© Apple
Apple zou de aanstaande iPad Pro-modellen naar het schijnt lanceren met de Apple Silicon M4-chipset. Daarmee zijn het de eerste iPads die geschikt zijn voor AI-taken.

Apple zal op 7 mei de nieuwe iPad Pro-modellen lanceren, samen met de nieuwste generatie Apple Silicon-chipsets. Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman zijn er “sterke aanwijzingen” dat de M4-chipset met de nieuwe iPad Pro-modellen zal debuteren, en wijst op de integratie van AI in iPadOS 18. Hiervoor is een krachtige AI-processor nodig, die de M4 zou kunnen bieden.

Apple zou het evenement in mei ook willen gebruiken om zijn AI-chipstrategie uit te leggen, met de nadruk op de M4-chipsets die AI in iPadOS en macOS zullen aandrijven. Tijdens het Worldwide Developer Conference (WWDC) in juni zal het bedrijf pas uitgebreid zijn softwarevisie voor AI delen. Momenteel lijkt Apple zich te focussen op AI-modellen die lokaal op het apparaat draaien. Die informatie is echter nog niet bevestigd.

Gloednieuwe Apple Pencil

Gurman meldt in zijn PowerOn-nieuwsbrief ook dat de Pencil 3 mogelijk haptische feedback krijgt, waardoor schrijf- en tekenacties voelbaar worden. Hoe Apple deze functie precies wil implementeren is nog onduidelijk. Naast haptische feedback zou de Pencil 3 een ‘knijp’-functie krijgen. Verder zijn de tips aangepast: ze klemmen zich nu vast met magneten en er zijn verschillende tips beschikbaar die diverse schrijf- en tekeninstrumenten simuleren.

Stap naar oledschermen

Naast de mogelijke upgrade naar de Apple Silicon M4-chipset, is de overstap naar oledschermen de grootste verandering voor de Pro-reeks. Hiermee krijgen de iPads niet alleen een hogere maximale helderheid, maar ook betere contrastwaarden en indrukwekkende kleuren.

Mogelijk heeft Apple nog extra iPadOS-functies in petto om klanten over de streep te halen. De eerste AI-functies verschijnen echter pas na de zomer met iPadOS 18. Meer informatie volgt in ieder geval op 7 mei wanneer Apple de tablets zal onthullen, samen met de iPad Air-modellen.

aiappleapple silicon m4ipadipad proontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals