Apple wil in 2025 een vouwbare MacBook lanceren

MacBook Air 2022
© Unsplash
Apple wil naar verluidt in 2025 een vouwbaar apparaat lanceren met een scherm van 20,3 inch. Mogelijk gaat het om de eerste vouwbare MacBook.

Apple is een van de laatste grote technologiebedrijven die nog geen vouwbare apparaten heeft gelanceerd. Concurrenten zoals Samsung, Lenovo en HP hebben al verschillende vouwbare telefoons en laptops op de markt gebracht. Geruchten over een vouwbare iPhone deden al langer de ronde. Volgens eerdere berichtgeving was de kans groot dat Apple pas in 2026 of 2027 met een vouwbare smartphone zou komen. Apple-analist Jeff Pu voorspelt echter in een bericht aan investeerders dat Cupertino al in 2025 zijn eerste vouwbare apparaat zal lanceren.

Vouwbare MacBook met 20,3-inch scherm

Pu spreekt in zijn rapport over een vouwbare apparaat met een 20,3-inch-oledscherm. Dit detail sluit aan bij eerdere geruchten over een vouwbare MacBook. Ming-Chi Kuo meldde eerder al dat Apple werkte aan een vouwbare MacBook met een 20,3-inch-scherm. Kuo sprak toen echter nog over een mogelijke lancering in 2027. Pu noemt daarentegen 2025 als lanceringsjaar.

Versnelde ontwikkeling vouwbare apparaten

De analist schetst in zijn rapport ook een wijziging in Apples strategie voor vouwbare apparaten. Het bedrijf heeft zijn werkzaamheden voor die productcategorie versneld, aldus Pu. Dat blijkt volgens de analist ook uit de toeleveringsketen van het Amerikaanse bedrijf.

Pu verwacht dat Apple de massaproductie van de vouwbare MacBook eind 2025 zal opstarten. Of het apparaat volgend jaar al beschikbaar komt, is nog onduidelijk. De lancering zou ook plaats kunnen vinden in het voorjaar van 2026. In datzelfde jaar zal het bedrijf volgens Pu de eerste vouwbare iPhones lanceren.

Pu bevestigt ook eerdere geruchten over de schermformaten van de vouwbare iPhone. Het toestel komt mogelijk beschikbaar in twee formaten: 7,9 en 8,3 inch.

Onzekerheid over de toekomst van vouwbare apparaten

Toch is er nog onzekerheid over de toekomst van vouwbare apparaten van Apple. In maart bleek al dat Samsung en LG vooralsnog niet kunnen voldoen aan Apples hoge kwaliteitsstandaarden. Wel zou Apple personeel van het Vision-team hebben overgeplaatst naar het team dat werkt aan vouwbare apparaten. Er wordt dus wel degelijk gewerkt aan vouwbare apparaten, maar de vraag is of er ooit een product uit zal komen dat voldoet aan de hoge eisen van Apple.

Analisten voorspelden eerder al dat Apple de ontwikkeling van vouwbare apparaten zou stopzetten als het niet zou lukken om aan de hoge eisen te voldoen. Hoeveel tijd er nog rest voordat de stekker uit het project wordt getrokken, is onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business