AI tilt batterijprestaties Samsung Galaxy S25 naar nieuw niveau

Samsung Galaxy S24 Ultra
© Unsplash / Zana Latif
Begin volgend jaar zou Samsung de Galaxy S25-serie lanceren. Hoewel veel details momenteel nog onbekend zijn, moet de batterij van de Galaxy S25 in elk geval langer meegaan.

Met energiezuinige chipsets proberen smartphonefabrikanten het stroomverbruik van hun high-endsmartphones nog enigszins te drukken. Grotere batterijen hebben er eveneens voor gezorgd dat de batterijduur van smartphones verbeterde. Artificiële intelligentie (AI) moet in de toekomst ook een rol gaan spelen bij het verlagen van het stroomverbruik, meldt Wccftech. Concreet zou Samsung vanaf de S25-serie een AI-systeem willen introduceren dat het batterijverbruik optimaliseert.

De AI zou de batterijduur van de Samsung Galaxy S25 Ultra met 5% tot 10% verbeteren, klinkt het. Om die doelstelling te behalen, wordt een nieuw AI-concept opgezet. Hierdoor hoeft het systeem geen beperkingen op te leggen aan de CPU en GPU. Ook achtergrond-apps worden niet beperkt, zoals dat nu vaak het geval is. Hoe AI dan wél het stroomverbruik gaat beperken, is echter nog onzeker.

AI-batterijbesparing in de chipsets

Mogelijk gaat het om een doorontwikkeling van Samsungs AI-batterijbesparing in One UI. De AI-tool kan nu al op slimme wijze het stroomverbruik van je telefoon terugdringen. Mogelijk is het Samsung gelukt om de AI verder te optimaliseren. Ook mogelijk is dat het AI-concept deel uitmaakt van de aanstaande Exynos- en Snapdragon-chipsets. Dat laatste lijkt ons echter niet logisch: de Qualcomm-chip zou dan aangepast moeten worden op Samsungs AI-techniek.

Vast staat dat AI een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst van smartphones. Samsung en Apple springen allebei in op de mogelijkheden van AI. Nu zetten ze de AI-werkkracht nog vooral in voor handige, generatieve AI-functies. Mogelijk speelt AI in de toekomst ook een andere rol en kan het de hardware een handje helpen. Dat blijft echter koffiedik kijken: neem het gerucht over de Samsung Galaxy S25-serie dan ook met een korreltje zout.

Geruchten over de Galaxy S25

Los daarvan is het aan de vroege kant om geruchten over de Galaxy S25-serie te bekijken. Samsungs vlaggenschiptelefoon wordt pas in de eerste helft van 2025 uitgebracht.

Toch wordt er al gretig vooruitgeblikt op de nieuwe telefoons. Zo kwam in maart naar buiten dat de Galaxy S25 een fors groter scherm krijgt van 6,36 inch, ten opzichte van 6,2 inch van de S24. Ook lijkt het erop dat de Ultra-versie weer een Snapdragon-chipset krijgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business