Steam Deck-concurrent ROG Ally X krijgt boost met veel grotere batterij

ASUS ROG Ally
© ROG
De ASUS ROG Ally X krijgt mogelijk een twee keer zo grote accu als in de eerste generatie Ally. Ook zou het nieuwe model meer werkgeheugen krijgen.

Met de ROG Ally ging ASUS vorig jaar de strijd aan met de Steam Deck. Eén jaar na de lancering van de eerste generatie Ally-handheld staat de ROG Ally X voor de deur. De console wordt onthuld op 2 juni tijdens Computex 2024. Voorafgaand aan de officiële onthulling kreeg Videocardz toegang tot de specificaties van de Ally X.

De nieuwe Ally-console krijgt een 80Wh-batterij, tweemaal zo groot als de 40Wh-batterij in de eerste Ally. Door de vergrote batterij is de ROG Ally X 70 gram zwaarder en zo’n 5 mm dikker. Ook is de Ally X iets breder en langer geworden, maar die verschillen zijn minimaal. Intern heeft ASUS de ventilator aangepast. Deze is volgens Videocardz 23% kleiner, met 50% dunnere bladen. Tegelijkertijd zou de luchtstroom met 10% zijn toegenomen.

Meer en sneller RAM

Op andere vlakken is de ROG Ally X grotendeels hetzelfde gebleven. ASUS gebruikt dus nog steeds een 7-inch-lcdscherm met Full HD-resolutie en 120Hz-beeldverversing. Verder beschikt de handheld over AMD’s Ryzen Z1 Extreme-chipset en 12 RDNA3-cu’s. Wel beschikt de Ally X voortaan over 24 GB in plaats van 16 GB werkgeheugen. De bandbreedte van het geheugen is ook licht toegenomen, van LPDDR5-6400 naar LPDDR5-7500.

Tot slot beschikt de nieuwe Ally over een extra usb-c-aansluiting met ondersteuning voor DP 1.4 en USB-PD 3.0. De ROG XG Mobile-poort voor het koppelen van een externe GPU is verdwenen.

Prijskaartje mogelijk gelijk

Ondanks dat de Ally X over een grotere batterij én meer RAM beschikt, blijft de prijs mogelijk gelijk, op 799 dollar/euro. Voorlopig gaat het echter om een gerucht. Pas tijdens de onthulling op 2 juni zal ASUS de officiële prijzen bekendmaken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business