Specificaties Samsung Galaxy Watch FE gelekt

samsung galaxy watch 4 classic smartwatch update onbruikbaar
© Samsung
Samsung komt deze zomer met zijn eerste Fan Edition-horloge, de Galaxy Watch FE. Op vrijwel alle vlakken lijkt de Watch FE identiek aan de in 2021 gelanceerde Galaxy Watch 4.

Samsung breidt het Fan Edition-imperium dit jaar mogelijk uit met een smartwatch. Vorig jaar introduceerde de Koreaanse fabrikant al de Galaxy Buds FE-oortjes. Deze zomer zou de eerste smartwatch met het FE-label kunnen verschijnen. Eerdere berichten suggereerden al dat het om een goedkopere versie van de Galaxy Watch 4 zou gaan. Die smartwatch kwam in 2021 op de markt, en nog steeds te koop. Wellicht krijgt de smartwatch binnenkort een andere naam.

De specificaties lijken ongewijzigd te zijn. Dat blijkt uit gelekte specificaties van de Watch FE. Volgens de berichten beschikt de Galaxy Watch FE net als zijn voorganger over de Exynos W920-chipset, 1,5 GB RAM, 16 GB opslag, een 247mAh-batterij en een 1,2-inch-oledscherm. Deze details gelden voor het 40mm-model van de FE. Of de 44mm-variant van de Watch 4-serie als FE beschikbaar komt, is nog onduidelijk.

Verder is het horloge waterdicht tot 50 meter diep en bedraagt de batterijduur 50 uur. Het horloge draait Wear OS met Samsungs One UI Watch 5.0-softwareschil. Welke Wear OS-versie op de smartwatch draait, zal bij de lancering duidelijk worden.

Galaxy Watch 4
© Samsung

Eerste Fan Edition-horloge

Onderhuids is de smartwatch volgens de gelekte specificaties identiek aan de Galaxy Watch 4-modellen. Of dat ook geldt voor de behuizing, is niet bekend. Voorgaande producten in het Fan Edition-gamma kregen steeds een eigen ontwerp. Zo lijkt de Galaxy S23 FE niet per se op de Galaxy S23-serie. Althans: de gebruikte materialen zijn niet hetzelfde.

(Nog) lagere prijs

De Galaxy Watch FE volgt wellicht de aanpak van de Tab S6 Lite. Daarvan werden door de jaren heen meerdere modellen uitgebracht met een identiek ontwerp. Onderhuids werden er nog wel wat wijzigingen doorgevoerd, maar die waren steeds vrij beperkt. Hierdoor kon Samsung de tablet tegen een lage prijs aanbieden. Het bedrijf had immers geen extra ontwikkelkosten. Datzelfde geldt mogelijk voor de Watch FE.

Hoeveel de Fan Edition-smartwatch gaat kosten, is nog onbekend. De krachtigere Galaxy Watch 6 is nu vaak al voor 199 euro te koop. De Galaxy Watch 4 (40 mm) is in de Benelux verkrijgbaar vanaf 159 euro. De FE mag dus niet te duur zijn.

galaxy watch fesamsungsamsung galaxy watch 4wearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen