Samsung Galaxy S23 plots traag na Google Play-update

Samsung Galaxy S23
© Unsplash
Eigenaren van diverse Samsung Galaxy-toestellen melden dat de recente Google Play-update ervoor zorgt dat hun toestel ineens veel trager is. Dit probleem speelt onder meer op de Galaxy S23.

Google heeft onlangs de Play-update van mei uitgebracht. Dergelijke updates brengen vernieuwingen met zich mee voor de Play Store en onderliggende Android-componenten. Dit type update wordt niet door fabrikanten zelf uitgerold, maar komt rechtstreeks van Google. Dat heeft soms nadelen: fabrikanten kunnen de updates niet uitgebreid testen, waardoor bugs voor specifieke telefoons of software pas na de uitrol worden ontdekt. Dit lijkt nu het geval te zijn voor de Samsung Galaxy S23.

Op het Koreaanse forum van Samsung melden diverse gebruikers problemen na de recente Google Play-update. De update zou de Galaxy S23 merkbaar trager maken. Dit probleem wordt vooral merkbaar na langdurig gebruik van de telefoon. Een tijdelijke oplossing is om de telefoon regelmatig opnieuw op te starten. Na herstart zou het probleem verdwijnen, maar het keert terug bij langer gebruik.

De oorzaak van de vertraging is nog onduidelijk. Samsung wijst naar Google, die het probleem met een nieuwe Play-update moet oplossen. Die update zal waarschijnlijk rond de 15e van de maand verschijnen en mogelijk een oplossing voor de bug bevatten, al is dat nog niet zeker.

Fouten in Google-updates

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn tussen Google-updates en Samsungs One UI. Eerder dit jaar zorgde een update van het Google Discover-tabblad ervoor dat het touchscreen van de Galaxy S23 haperde. De oorzaak werd eerst gezocht in de uitrol van One UI 6.1, maar later erkende Google dat hun software het probleem veroorzaakte.

De bug na de mei-update is wel minder ernstig. Voor Galaxy S23-bezitters die de update nog niet hebben geïnstalleerd, is het advies om dit even uit te stellen.

Androidgoogle playmobielsamsungsamsung galaxy s23

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals