Samsung erkent vingerafdrukproblemen in One UI 6.1

samsung galaxy s23
© Samsung
Samsung gaat de vingerafdrukproblemen in One UI 6.1 oplossen. Sinds de update naar One UI 6.1 kampen Galaxy S23-eigenaren met problemen met de vingerafdrukscanners.

De upgrade naar One UI 6.1 moest het AI-tijdperk inluiden. Nadat de Galaxy S24-serie in januari kennismaakte met kunstmatige intelligentie (Galaxy AI), brengt One UI 6.1 deze functie naar andere vlaggenschiptelefoons, zoals de Samsung Galaxy S23-serie. Helaas lijkt de One UI-update op die vlaggenschepen ook voor de nodige bugs te zorgen.

Zo bleek dat de vingerafdrukscanners alleen werken als de gebruiker het scherm eerst een keer aantikt. Ook bleek de aanraakgevoeligheid van het scherm op de Galaxy S23 onder bepaalde omstandigheden beperkt. De eerstgenoemde bug is inmiddels erkend door Samsung.

Software-update op komst

Via de Koreaanse Samsung Community-site meldt de fabrikant van plan te zijn een software-update uit te brengen die de bug oplost. Er is dus geen probleem met de hardware. Wanneer de update beschikbaar komt, is echter nog niet duidelijk. Gezien de beveiligingspatch van april naar alle waarschijnlijkheid al is ontwikkeld, zou de uitrol tot mei kunnen duren.

Tot die tijd moeten gebruikers het doen met excuses van de fabrikant. De scanner is overigens nog wel gewoon te gebruiken. Zoals gezegd dient het scherm eerst te worden geactiveerd: dan zal de scanner ook ineens werken. Dat geldt ook voor andere toestellen die recent de One UI-update ontvingen, zoals de Galaxy Tab S9-serie en de Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5.

Bugs in Google Discover

Ook voor de touchscreenproblemen is een oplossing in de maak. Hiervoor moet je echter bij Google zijn. Een bug in Google Discover zorgt er namelijk voor dat het scherm plots een stuk minder goed reageert op veegacties. Hiervoor zal de Google-app worden bijgewerkt.

Niet alles is echter negatief. One UI 6.1 introduceerde immers Galaxy AI op diverse smartphones. Ook bracht het de inbrandbeveiliging terug voor de statusbalk en herintroduceerde Samsung een handige batterijfunctie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business