Nieuws

Samsung brengt Live Translate naar andere bel-apps

Samsung Galaxy S24-familie
© Samsung
Live Translate, de artificiële intelligentie van Samsung die in real time gesprekken kan vertalen, wordt beschikbaar op meer gespreksapps voor Android.

Live Translate is een onderdeel van Galaxy AI, een feature die samen met de Samsung Galaxy S24 op de markt kwam. In een aankondiging in de Samsung Newsroom heeft het hoofd van Samsung Mobile R&D Won-Joon Choi het over de nieuwe mogelijkheden van ‘Hybrid AI’. Bij de Galaxy S24-telefoons werkt Live Translate via de Oproepen-app. Artificiële intelligentie is in staat om gesprekken live te vertalen voor beide gesprekspartners. Live Translate beperkte zich tot nog toe tot de bel-app op Samsungs vlaggenschip.

Live Translate op meer bel-apps

De artificiële intelligentie zal later beschikbaar worden in meer bel-apps dan enkel de ingebouwde Oproepen-app van Samsung. Het blijft bij die vage aankondiging, want het is nog niet duidelijk om welke smartphones en bel-apps het dan zou gaan. Toekomstige ondersteuning voor WhatsApp, Telegram en Google Meet zou alvast logisch zijn, maar werd vooralsnog niet bevestigd.

Hoewel er nog geen richtdatum is voor de uitbreiding van Live Translate, heeft Samsung de gewoonte om na zulke aankondigingen snel te schakelen. Wellicht werken ze al een tijdje aan de integratie van hun AI in andere apps. Bovendien zal de AI-tolk straks ook Nederlands gaan ondersteunen.

Tot slot zou Samsung zijn Galaxy AI-features nog verder aan het optimaliseren zijn voor de Galaxy Z Fold6 en Galaxy Zflip6. Wat dat precies inhoudt, is voorlopig nog niet bekend. Volgende maand, op Samsungs Unpacked-event, zal alvast het een en ander duidelijk worden.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S23 Samsung Galaxy S23 plots traag na Google Play-update
artificiële intelligentiemobielsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals