Jabra lanceert tweede generatie Elite 8 Active- en Elite 10-oortjes

Jabra Elite
© Jabra
Jabra heeft dinsdag de Elite 8 Active Gen 2 en Elite 10 Gen 2 geïntroduceerd. Nieuw is onder meer de LE Audio-case met een usb-c- en hoofdtelefoonaansluiting.

Vergeleken met de originele Jabra Elite 8 Active en Elite 10 uit 2023, is dit een vrij kleine upgrade. Jabra heeft niet aan het ontwerp van de Elite-oortjes gesleuteld. De Elite-oortjes bieden nog steeds ruimtelijk geluid via Dolby Spatial Audio en zijn stof- en waterbestendig. De Elite 8 Active Gen 2 krijgt zelfs een waterbestendige case (IP54).

LE Audio smart case

De opvallendste nieuwigheid is de ‘LE Audio smart case’ die beide modellen meekrijgen. Deze case heeft twee aansluitingen: een usb-c- en een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting. De case ondersteunt LE Audio, een nieuw protocol waarmee je de case draadloos met je oortjes kunt verbinden. De case fungeert dan als een bluetooth-bron voor je oortjes. Audio kan via de genoemde aansluitingen bedraad naar de case worden gestuurd.

Jabra Elite 10 Gen 2
© Jabra

De case verstuurt de audio via het LC3-protocol naar de oortjes. Dit bluetoothprotocol zorgt voor een betere audiokwaliteit en een kleinere vertraging. Je kunt de case bijvoorbeeld aansluiten op de audio-aansluitingen in de sportschool of het vliegtuig. De audio komt dan draadloos én in hoge kwaliteit bij je oortjes terecht.

Verbeterde ruisonderdrukking

Jabra meldt in de aankondiging ook verbeterde ruisonderdrukking (ANC). Hoewel het aantal microfoons voor ANC gelijk is gebleven (zes), is de kwaliteit ervan toch vooruitgegaan. Datzelfde geldt voor de HearThrough-functie, waarmee je omgevingsgeluiden kunt doorlaten via de oortjes. Er werden ook optimalisaties doorgevoerd voor telefoongesprekken. De beller zou je voortaan nog beter moeten verstaan dankzij verbeterde AI-gespreksalgoritmes.

‘Dezelfde hardware’

Net als vorig jaar beschikken de Elite 8 Active Gen 2 en Elite 10 Gen 2 respectievelijk over 6- en 10 mm drivers. De batterijduur blijft ook gelijk: 6 uur met ANC voor de Elite 10 en 8 uur voor de Elite 8 Active (met ANC). Dit is exclusief de meegeleverde oplaadcases, die elk nog extra batterijduur bieden.

Prijzen en beschikbaarheid

Beide oortjes zijn vanaf juni verkrijgbaar in België en Nederland. De Elite 8 Active Gen 2 kost 229 euro, terwijl de Elite 10 Gen 2 een prijskaartje heeft van 279 euro. De Elite 8 is verkrijgbaar in vier kleuren: Black, Coral, Navy en Olive. De Elite 10’s zijn er in vijf kleuren: Cocoa, Denim, Gloss Black, Soft White en Titanium Black.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business