Jabra gaat geen nieuwe Elite-oortjes meer uitbrengen

Jabra Elite 10 Gen 2
© Jabra
Jabra zegt geen nieuwe Elite- en Talk-oortjes meer te ontwikkelen. De dinsdag onthulde Elite 8 Active Gen 2 en Elite 10 Gen 2 zijn nog tot het einde van dit jaar verkrijgbaar.

Jabra, bekend van zijn Elite-serie oordopjes, stopt met de productie ervan. De Deense audiofabrikant richt zich voortaan op “aantrekkelijke markten” met meer groei- en winstpotentieel.

Tweede generatie nog gelanceerd

Vorig jaar introduceerde Jabra nog de gloednieuwe Elite 8 Active en Elite 10. Onlangs verschenen hiervan zelfs nog tweede generaties, met een LE Audio-oplaadhoesje. Ondanks deze recente lanceringen stopt Jabra nu met de Elite-serie.

Onvoldoende rendement

Volgens Jabra-moederbedrijf GN zijn de investeringen die nodig zijn om de Elite-serie innovatief te houden niet rendabel genoeg. De markt voor draadloze oordopjes is erg competitief, wat de risico’s op de lange termijn vergroot. Voor de Talk-oordopjes is de afnemende vraag de reden om te stoppen.

Jabra richt zich voortaan op segmenten met meer groei- en winstpotentieel. “We zijn nu van mening dat we geen redelijk rendement op onze investeringen kunnen genereren in vergelijking met de vele andere mogelijkheden die we hebben binnen onze bedrijfsonderdelen Hearing, Enterprise en Gaming”, aldus GN.

Ondersteuning gegarandeerd

Jabra benadrukt dat klanten met Elite- of Talk-oordopjes nog enkele jaren ondersteuning kunnen verwachten. De introductie van de tweede generatie Jabra Elite 8 Active en Elite 10 onderstreept die toezegging, aldus GN.

Hoeveel ondersteuning er precies geboden zal worden, is nog onduidelijk. Wel is zeker dat de oortjes blijven werken, ook zonder software-updates.

audiojabrajabra elite

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN