Audio-Technica lanceert hoofdtelefoon met batterijduur van 90 uur

Audio-Technica ATH-S300BT
© Audio-Technica
Audio-Technica heeft donderdag de ATH-S300BT voorgesteld. De draadloze hoofdtelefoon biedt volgens het Japanse audiomerk “de langste batterijduur ooit” en kost 119 euro.

Volgens Audio-Technica is de ATH-S300BT ‘s werelds eerste draadloze hoofdtelefoon met een batterijduur van 90 uur. Als de batterij leeg is, kan je ook snel weer verder: met drie minuten laden geniet je alweer 2,5 uur van je favoriete muziek. Vergeet je de lader? Geen probleem, want je kan de ATH-S300BT ook blijven gebruiken via de 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting. Daarvoor levert Audio-Technica een kabel van 1,2 meter mee in de doos.

Luisteren zonder omgevingsgeluid

Wie het liefst naar muziek luistert zonder zijn omgeving te horen, is aan het juiste adres bij de ATH-S300BT. De draadloze hoofdtelefoon beschikt over actieve ruisonderdrukking (ANC) en een transparantiemodus. In die laatste modus hoor je juist beter wat er om je heen gebeurt, zoals omroepberichten. Ook kan je in deze modus “natuurlijke gesprekken” voeren met anderen in je omgeving, aldus Audio-Technica.

Gebruiksgemak en connectiviteit

Het ontwerp van de ATH-S300BT valt op tussen andere producten van het Japanse bedrijf. Lange tijd richtte Audio-Technica zich hoofdzakelijk op dj’s en andere creatieve professionals, maar de laatste jaren verschuift de focus steeds meer naar consumentenproducten. Ergonomie speelt hierbij een belangrijke rol, zoals blijkt bij de S300BT, die “ergonomisch ontworpen oorkussens” bevat.

ATH-S300BT
© Audio-Technica

Consumenten verwachten bovendien dat hoofdtelefoons goed samenwerken met hun toestel. Hiervoor biedt de S300BT toegang tot Google Assistant en Siri. Met één druk op de knop regel je het volume, speel je muziek af “en meer”.

Verbluffende audiobeleving

Audio-Technica belooft verder dat de S300BT “een gedetailleerde geluidsweergave” biedt via zijn 40mm-drivers. De drivers moeten verbluffende details tevoorschijn toveren in muziek. De hoofdtelefoon beschikt ook nog over een ‘sterke bluetoothverbinding’. Hoewel je dat vanzelfsprekend mag verwachten van een draadloze hoofdtelefoon, wil het Japanse merk dit toch even benadrukken.

De ATH-S300BT is vanaf 13 juni verkrijgbaar in België en Nederland voor 119 euro.

audioaudio-technicaontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals